Monday 23 January 2012

*new release: Gonjasufi - MU.ZZ.LE [out on Warp]

Γεννημένος στο San Diego και δάσκαλος της yioga, o Sumach Ecks... κατά τον κόσμο γνωστός ως Gonjasufi, έρχεται για μία ακόμη φορά να ταράξει τα νερά μας με το ολοκαίνουριο MU.ZZ.LE, ένα mini album με 10 σκοτεινά και υποβλητικά κομμάτια που καίνε σταθερά στα αυτιά μας για σχεδόν 25 λεπτά.

Τι λόγια άραγε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να περιγράψει τις μοναδικές συνθέσεις και εκτελέσεις που μας χαρίζει κάθε φορά ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης που εξελίσσεται σε θρύλο της παγκόσμιας μουσικής, εν ονόματι Gonjasufi? Η αίσθηση που σου αφήνει η νέα κυκλοφορία είναι ότι πρόκειται για την ψυχή ενός ανθρώπου που ''χύνεται'' προς τα έξω μέσω ενός ήχου, σαν μία διέξοδο! Οι στίχοι κάθε τραγουδιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα συναισθήματα που αυτοί προκαλούν.

Έτσι και το MU.ZZ.LE, αν και μικρό σε έκταση, τα μηνύματα αυτού.. πολλά! Πολιτικές, κοινωνικές και πνευματικές ερμηνείες που καθορίζουν τον ίδιο ως καλλιτέχνη. Γραμμένο κυριολεκτικά στον δρόμο, έρχεται σαν απάντηση στην αδρεναλίνη, την επιθετικότητα και τον θυμό που ένιωθε ο ίδιος ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο. Πρόκειται για μια μαρτυρία που αναδεικνύει για μία ακόμη φορά το ταλέντο και την αστείρευτη δημιουργικότητα του εν λόγω καλλιτέχνη, αλλά ταυτόχρονα εξηγεί πώς το πάθος και η αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου συχνά παρεξηγείται και λανθασμένα μεταφράζεται σε θυμό.

Οι down tempo χορδές, ο πλούσιος και γεμάτος ήχος που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ψυχεδελικό glitch hop, τα σαν ''στοιχειωμένα'' του vocals, που όλοι μας λατρεύουμε, και η σπαραχτική ψυχή που εναποθέτει έρχονται να συνθέσουν αυτό το μοναδικό mini album που θα κεντρίσει αναμφίβολα το ενδιαφέρον όλων. Το MU.ZZ.LE αποτυπώνει ένα μοναχικό ταξίδι που θα σε μεταφέρει στις ενδότερες και σκοτεινές σκέψεις του Gonjasufi.jasufi - MU.ZZ.LE by Warp Records

Ηχογράφησε και μίξαρε το album μόνος στο προσωπικό studio του σπιτιού του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και με την γυναίκα του να τραγουδάει μάλιστα σε 2 κομμάτια! Η συναισθηματική αυτή θέρμη δεν αντικατοπτρίζεται επ' ουδενί στην μουσική, αλλά αποκρύπτεται στην βιωματική απόκριση των απόκοσμων στιγμών του Gonjasufi στην έρημο Mohave.


Το σπουδαίο αυτό μουσικό έργο βγαίνει από αύριο 24 Ιανουαρίου στην κυκλοφορία από την Warp Records και το ακούτε πρώτοι πάντα μέσα από τον αέρα του Paranoise Radio! Aκόμη, κατεβάζετε το track που δίνει free η Warp εδώ και λίγες βδομάδες ως promo της κυκλοφορίας πατώντας Nikels And Dimes. enjoy it!

tracklisting:
0 1. White Picket Fence
0 2. Feedin’ Birds
0 3. Nikels and Dimes
0 4. Rubberband
0 5. Venom
0 6. Timeout
0 7. Skin
0 8. The Blame
0 9. Blaksuit
1 0. Sniffin’

1 comment:

Raggedy Man said...

Εμμμμ... Δεν είναι και τόσο καλό ρε...