Tuesday 24 January 2012

Mala's forthcoming album with Cuban sound!

Για όσους λατρεύουν τους DMZ, το 2012 θα είναι μεγάλη χρονιά! Και αυτό γιατί ο Μark Lawrence aka Mala, γνωστός για τις βαθιά ρυθμικές, πολύπλοκες και ειδικού βάρους παραγωγές του, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο album βασισμένο στους ήχους που κατέγραψε από τις συνεδρίες του με Κουβανούς μουσικούς στο περσινό του ταξίδι στην Κούβα.

Οι εναλλαγές μεταξύ της jazz και της dubstep πολλές. Το tempo των 140bpm είναι αρκετά κοινό στους μέσους ρυθμούς της jazz, όσο φυσικά και της dubstep. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το μπάσο και τα drums, με το μπάσο να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της σύνθεσης του Μala, το αποτέλεσμα αναμένεται τρομακτικά ενδιαφέρον!

Η παραγωγή του album θα γίνει σε συνεργασία με τον Gilles Peterson, εμπνευστή και ιδρυτή του Havana Cultura project, παρόλα αυτά ο ίδιος ο Peterson τονίζει πως θα ήταν ορθότερο η συγκεκριμένη δουλειά να θεωρηθεί σαν μια ξεχωριστή παραγωγή του Mala και όχι ως remix album.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Brownswood label και οικοδεσπότης του BBC radio εξηγεί: ''Πήρα τον Mala μαζί μου στην Κούβα, όπου και περάσαμε τις πρώτες μέρες ηχογραφώντας μόνο latin ρυθμούς, τους οποίους και ταξιδέψαμε πίσω στο UK για να επεξεργαστεί ο ίδιος. Έπειτα επιστρέψαμε στο νησί και ένας ένας δουλέψαμε πάνω στο album με την βοήθεια των Κουβανών μουσικών. Όταν ολοκλήρωσα την δουλειά μου στο studio, οι ίδιοι μουσικοί περάσανε στον Mala, όπου ο ίδιος έδωσε την δικιά του ερμηνεία για τον Kουβανέζικο ήχο και θα την απολαύσουμε στο επερχόμενο album του που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.''

Υπομονή μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα λοιπόν για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εγχειρήματα των τελευταίων ετών, που φέροντας την υπογραφή και την παραγωγική δεινότητα του Mala λογικά θα συναρπάσει. Και μην ξεχνάτε ότι ουσιαστικά αυτό θα είναι το πρώτο ever προσωπικό ολοκληρωμένο album για τον Mala. stay tuned ;-)

No comments: