Thursday 5 January 2012

coming up: Άυλος 542 - Hypnosis Mixtape

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε ντεμπούτο στο guest dj section του 2012 το ερχόμενο Σάββατο με ένα πολύ ιδιαίτερο και αξιόλογο mix από έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το εγχώριο hip hop του 21ου αιώνα. Ο Άυλος 542 ετοίμασε αποκλειστικά για τους ακροατές του Paranoise Radio ένα mix που φέρει την προσωπική του σφραγίδα, όχι όμως στον ήχο που θα περιμένατε ίσως οι περισσότεροι. Δεν έχετε παρά να είστε συντονισμένοι μεθαύριο Σάββατο 7/1 στις 21.00 το βράδυ για να το γευτείτε.

O Άυλος 542 δραστηριοποιείται ως MC και beatmaker εδώ και 15 χρόνια περίπου στη ανεξάρτητη ελληνική Ηip Ηop σκηνή, έχοντας χαράξει την δικιά του αποστασιοποιημένη πορεία απέναντι στα κατάλοιπα της hip-hop κουλτούρας, αφήνοντας το δικό του προσωπικό στίγμα χωρίς να περιορίζεται μουσικά. Είναι ιδρυτικό μέλος των γνωστών πλέον στο ευρύτερο κοινό, Ψυχόδραμα 07 και κύριος εγκέφαλος πολλών άλλων project όπως: Τα Μάτια Των Πνιγμένων, Project 542, Odessa Trick Makers.

Ως beatmaker ακολουθεί πιο πειραματικά και abstract hip-hop μονοπάτια, με χαρακτηριστικότερο στοιχείο ότι σαμπλάρει κυρίως παλιά ελληνικά λαϊκά κομμάτια, βγάζοντας έτσι στα beats του ένα τελείως διαφορετικό συναίσθημα από τα συνηθισμένα, και κάνοντας τις παραγωγές του πραγματικά μοναδικές! Ακόμη σαμπλάρει συχνά και διαλόγους απο παλιές ελληνικές ταινίες, κάτι που κάνει τις παραγωγές και τα mixtapes του να έχουν ένα κινηματογραφικό στυλ. Επίσης είναι έντονο και το lo-fi στοιχείο, με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός ο "βρώμικος" ήχος να δένει πολύ ωραία με την νοσταλγικότητα που βγάζουν τα samples από το γνήσιο λαϊκό, αλλά και τους ποιητικούς και εσωτερικούς στίχους των Ψυχόδραμα 07.

Η μεγάλη δισκογραφία που έχει στο ενεργητικό του κυκλοφορεί όλη ελεύθερη στο διαδίκτυο για download και μπορείται να την βρείτε στο badnewsmelodys, ενώ είναι ενεργό και το προσωπικό blogspot του Άυλου 542 όπου μπορείτε να δείτε τις επιλογές του από Οld School, Abstract Hip-hop και Lo-Fi albums. Ακόμη εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική συνέντευξη που έδωσαν οι Άυλος και Άψινθος πριν μερικούς μήνες όπου μιλούν για την πορεία τους στο hip-hop, για τον τρόπο που βλέπουν την μουσική αλλά και τις απόψεις τους πάνω σε πολλά άλλα θέματα.

Δισκογραφία:
[Ψυχόδραμα 07]
Άυλος 542 - Ιστορίες Της Πτώσης (Solo LP)
[Odessa Trick Makers]
Project 542
Project 542 Volume 2 (Broken Pieces) [featuring Trust One (Formula Abstract), Orko Eloheim, Golden Cages, Circle Empire]
Project 542 - Sounds Of Illusion
Biochemical Misery Mixtapes Volume 1,2,3
Other Projects & Future Works:
N.1729/87 Νεκρόπολις
Jewelz Infinite - Katharsis (Trust One Formula Abstract, Atma L.C.O.B.)

Η τελευταία δουλειά που κυκλοφόρησε είναι από Τα Μάτια των Πνιγμένων και πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο album για τους πιστούς ακροατές. Το album φέρει τον τίτλο "Ο Αόρατος Θίασος", έχει το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα που περιγράψαμε παραπάνω, και περιέχει 25 κομμάτια. Στο album αυτό οι παραγωγές είναι σχεδόν όλες από το δίδυμο Odessa Trick Makers (Άυλος & Άψινθος) και στα ραπς, εκτός από τους δύο, συμμετέχουν και τα μέλη των Ψυχόδραμα 07: ΔΠΘ, Αλλοπρόσαλος, Ασύμφορος Όρος και Άγνωστος Χειμώνας. Το album μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Έτσι λοιπόν αυτό το Σάββατο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε στο αέρα το πολύ ενδιαφέρον 542 - Hypnosis Mixtape διάρκειας 67 λεπτών που ηχογράφησε ο Άυλος 542 αποκλειστικά για τον Paranoise με instrumental και μη abstract hip-hop επιλογές. Εδώ βλέπετε την tracklist, ενώ πατήστε Download για να το κάνετε δικό σας!

3 comments:

PARANOISE said...

download link at 320 kbps http://www.mediafire.com/?knyb8y6elyv7z6y

Anonymous said...

γαμησε!!!

Anonymous said...

πσσσσσσ