Monday 16 January 2012

Samsara Blues Experiment live review

Η αλήθεια ειναι οτι εχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο live review στο blog του Paranoise. Αλήθεια είναι επίσης οτι είχαμε και καιρό να βρεθούμε σε ένα live που ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία. Μιλάω φυσικά για τους Γερμανούς Samsara Blues Experiment που βρέθηκαν χθες στο Eightball Club κατακλύζοντας τον χώρο με μουσική για μιάμιση ώρα περίπου, χωρίς να είμαι σίγουρος και χωρίς να έχει και σημασία.

Πέντε λόγια για τους Samsara Blues Experiment: Η μπάντα σχηματίστηκε το 2007 Βερολίνο και έχει στο ενεργητικό της δύο albums και αρκετά demos. Με ένα DIY προφιλ οι Samsara ηχογραφούν και μιξάρουν τους δίσκους μόνοι τους. Αν θέλουμε να βάλουμε μια ταμπέλα στο τι παίζουν θα έλεγα psychedelic heavy rock με το stoner στοιχείο να πρωτοστατεί και με πολλές kraut και blues αναφορές των 70s. Αυτό που τους κάνει αρκετά ιδιαίτερους είναι το γεγονός οτι καταφέρνουν να μπλέκουν genres προηγούμενων δεκατιών, καθώς στον ήχο τους διακρίνεις τους Sabbath, τον Hendrix, τους Floyd, τους Sleep, τους Kyuss, αλλά όλα αυτά μεσά απο την οπτική των γερμανών Samsara.

To live ξεκίνησε αναμενόμενα κατα την γνώμη μου, με το Singata Mystic Queen, μια καλή εισαγωγή στον ήχο των Samsara, για να συνεχίσει με το υπόλοιπο Long Distance Trip, ενώ η πιο stoner εκδοχή του Army of ignorance άρχισε να συσπειρώνει το κοινό και τα ηλεκτρικά n
on stop κιθαριστικά riffs άρχισαν να παίρνουν τον όγκο που χρειάζεται για ενα live όπου ο αυτοσχεδιασμός έχει τον κύριο λόγο αναδικνύοντας τους Samsara σε άψογους μουσικούς! Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε σε αυτήν την μπάντα ήταν η ροή του playlist τους, αφού ειχε συνοχή και φαινόταν απο την αρχή οτι σκοπός τους ήταν το ταξίδι μέσα απο την ψυχεδέλεια με το κιθαριστικό ξέσπασμα να έρχεται στην σωστή στιγμή. Τα φωνητικά λίγα και εκεί που χρειάζονται χωρίς υπερβολές,στίχοι γραμμένοι για να διαβαστούν απο τον frontman (αν και δε νομίζω να του χρειάζεται αυτός ο χαρακτηρισμός) Christian Peters.

Με αρκετά underground attitude επί σκηνής οι Samsara κατά την διάρκεια του live μας έκαναν αρκετές φορές να κουνηθούμε μιας και οι ragga και jazzy αναφορές δεν έλειπαν από το τζαμάρισμα τους. Ο ήχος δυνατός και διαπεραστικός σε σημεία που πλέον γινόταν απτός, αποτελούσε αναπόσπαστο κομματι ενός τέτοιου live και σίγουρα ήταν ένα από τα δυνατά στοιχεία την βραδιάς. Ο κόσμος, αρκετός και όσος χρειάζεται για να απολαύσεις μια συναυλία, συγκεντρωμένος σε αυτό που άκουγε, ανταποκρινόταν κάθε στιγμή στα ασταμάτητα vibes που δεχόταν. Δυνατές στιγμές για μένα το For the lost souls με τους εικοσάλεπτους αυτοσχεδιασμούς και τα κομμάτια Double Freedom και Thirsty Moon. Με τελευταία κυκλοφορία το αλμπουμ Revelation & Mystery οι SBE αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη μπάντα που αξιζει την προσοχή και οχι μόνο του heavy rock/stoner κοινού.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάποιες κουβέντες για τα support γιατι φτάσαμε λίγο πριν τελείωσουν οι High Νoon που ήταν και η μπάντα που έπαιξε πριν τους SBE. Ups στην διοργάνωση φυσικά στο soundsystem του EightBall και στο καταπληκτικό on stage set των SBE! Έτρεμε το μέρος..;)!

No comments: