Sunday 15 January 2012

FH mixtape 06: Myth Science - The Music of Sun Ra

Χθες είχατε την ευκαιρία να ακούσετε ένα ακόμη Φανταστικοί Ήχοι Mixtape σε αποκλειστικότητα μέσα από τον Paranoise Radio. Αυτήν την φορά το 6ο mix της σειράς που επιμελείται ο Φανταστικοί Ήχοι ανά δύο βδομάδες είναι αφιερωμένο σε μία τεράστια προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής. Ίσως ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς του περασμένου αιώνα, και σίγουρα ένας από τους καλλιτέχνες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην γέννηση της ηλεκτρονικής μουσικής.

Πρόκειται για τον σπουδαίο αφροαμερικάνο Sun Ra, γεννημένο το 1914 στην Alabama των ΗΠΑ. Ο Sun Ra προσέφερε αμέτρητες δημιουργίες και κυκλοφορίες από το 1956 μέχρι το 1993 οπότε και απεβίωσε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει κοντά στα 50(!) albums, καμιά 30+ live ηχογραφημένα albums, καμιά 10αριά συλλογές και συμμετοχές σε αμέτρητες συνεργασίες. Είναι μία μουσική διάνοια που πέρα από την μουσική του ενασχόληση με ενορχηστρώσεις jazz, avant garde, free jazz, swing, experimental και πέρα από την χαρακτηριστική άνεση με την οποία χειριζόταν μία σειρά οργανών, χαρακτηρίστηκε δικαίως ποιητής και φιλόσοφος!


Έτσι το 6o Φανταστικοί Ήχοι PRNZ Mixtape προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να δώσει και να υπενθυμίσει σε όλους μας κάποιες από τις απίστευτες μουσικές εμπνεύσεις του Sun Ra! Στο παραπάνω player το ακούτε και βλέπετε την tracklist, ενώ για να το κάνετε μια για πάντα δικό σας πατήστε Download!

No comments: