Thursday 12 January 2012

saturday 21/1 Tunnidge from london/uk in athens!

Το επόμενο Σάββατο 21 Ιανουαρίου ο Βρετανός παραγωγός Tunnidge επισκέπτεται την Αθήνα για να εμφανιστεί στο δεύτερο Bigbang event μετά από εκείνο με τον V.I.V.E.K. σε μια βραδιά που θα αποτελέσει και πάλι φόρο τιμής στον δυνατό και σκοτεινό deep ήχο. Ο Tunnidge (Deep Medi Musik, Chestplate, Origin Audio, Boka Records) θα φιλοξενηθεί στα decks του BIOS με το πρόσφατα αναβαθμισμένο Funktion-One sound system που διαθέτει πλέον ο χώρος, ενώ οι η έναρξη έχει οριστεί στις 23.00 και η είσοδος είναι στα 5 ευρώ.

Aκόμη θα παίξουν οι Billy Widz & Jeph1 (bigbang) σε σκοτεινά tribal μονοπάτια, στο after-party o Ιnsom (Urban Danja, Meltin Pot, Trust In Music) σε drum & bass tempo καθώς και Red (fresh things first) που θα ζεστάνει την βραδιά με φρέσκα bass riddims.

O Tunnidge πολύ γρήγορα εδραίωσε την φήμη του σαν βαρέων βαρών παραγωγός και DJ στην dubstep σκηνή, κατέχοντας ένα χαρακτηριστικό, βαθύ, σκοτεινό, sub-driven ήχο, φτιαγμένο αποκλειστικά για sound systems. Με beats βρόμικα και σπηλαιώδη, παραγωγές τόσο υπνοτικές όσο και ξεσηκωτικές, ο Tunnidge συνθέτει ποιοτικά με συνέπεια από την πρώτη του κυκλοφορία το 2008 εως και σήμερα. Αρκετοί "μεγάλοι" DJ's στην σκηνή έχουν παίξει κομμάτια του, από το κλασσικό πλέον Geddeon/Face Melt 12" μέχρι τα πολύ πρόσφατα Control/Decay.

Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο του release κυκλοφόρησε στο Deep Medi label του Mala, γνωστό για τις παραδειγματικές κυκλοφορίες του, ούτε πως τα κομμάτια του "7 Breaths" & "Fear" αποτέλεσαν 12ιντσο βινύλιο για την Chestplate, την πρώτη φορά που άλλος παραγωγός κυκλοφόρησε δουλειά του στο label, εκτός από τον ιδιοκτήτη του, Distance.

Με την ικανότητά του να εντυπωσιάζει στα dj set όσο και στις παραγωγές του, ο Tunnidge έχει βρεθεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της bass σκηνής όπως οι Mala, Loefah, Coki, Distance, Goth-Trad, Silkie, Cyrus, Vivek σε festival όπως το Outlook στην Κροατία και σε βραδιές όπως DMZ στο Λονδίνο, Exodus στο Leeds, και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Το 2011 ολοκλήρωσε την πρώτη του περιοδεία στις Η.Π.Α και μόλις πρόσφατα εμφανίστηκε στο Deep Medi Xmas Skank στο Λονδίνο.

Ο ίδιος μαζί με τον Cyrus (Deep Medi, Tectonic, UK) λειτουργούν από το 2010 το Origin Audio label, κυκλοφορώντας την μεταξύ τους συνεργασία "Τhe Lights/Ding ding" και έχοντας στόχο να αναδείξουν τους πιο ελπιδοφόρους ανερχόμενους παραγωγούς του sub-low ήχου.

Ο Tunnidge είναι περισσότερο γνωστός σαν παραγωγός και DJ, με κυκλοφορίες σε Deep Medi, Chestplate και την Origin Audio. Παρόλα αυτά η αρχική του συμμετοχή στη dubstep/uk bass σκηνή προέκυψε αρκετά νωρίτερα, σαν εικονογράφος πορτρέτων των παραγωγών που διακοσμούν τις κυκλοφορίες των single βινυλίων της Deep Medi Musik, δισκογραφικής του Mala (DMZ).

Οι αυθεντικές αυτές εικονογραφίες του Tunnidge με τα Deep Medi πορτρέτα, καθώς και αντίτυπα προς πώληση, θα παρουσιαστούν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο bar πάνω από το Bios, με είσοδο δωρεάν. Στα deck ο Circo Inverso θα παρουσιάσει ένα κράμα galactic jazz & abstract space beats και η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 21.00 ως τις 23.00, αν και η βραδιά δεν σταματάει εκεί... be there!

1 comment:

Anonymous said...

epiko line-up bigup!