Thursday 22 December 2011

Paranoise presents Fantastikoi Hxoi / x-mas party!

Ο Paranoise Radio παρουσιάζει και σας προσκαλεί σε μία εορταστική βραδιά εκλεκτικών ήχων με πρωταγωνιστή τους Φανταστικούς Ήχους, ένα από τα πιο πολυαγαπημένα εγχώρια projects των τελευταίων ετών με εξαιρετικές και καθόλα ποιοτικές μουσικές παραγωγές και επανεκτελέσεις γεμάτες αρτιότητα και δεξιοτεχνία. Την εμφάνιση των Φανταστικών Ήχων στην Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν άλλοι παραγωγοί του Paranoise, συγκεκριμένα ο Runner που ανεβαίνει επίσης από την Αθήνα, καθώς και οι βόρειοι Plughead και Chriz.

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Δεκεμβρίου το καλύτερο party στο τέλος της χρονιάς είναι του Paranoise και θα λάβει χώρα στην ταράτσα του Fragile Bar (Βαλαωρίτου 29), με ελεύθερη είσοδο, ώρα έναρξης τις 22.00, και extra ηχοσύστημα που προστίθεται αποκλειστικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης βραδιάς!


Ακροβατώντας ανάμεσα στον ρομαντισμό του νέου κύματος και τον καλειδοσκοπικό ήχο της ψυχεδέλειας, οι Φανταστικοί Ήχοι (στην ουσία το project του μουσικού Άγγελου Μπαλτά) δημιουργούν ένα ιδιόμορφο ηχητικό σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν o Μανώλης Χιώτης με τον Joe Meek αλλά και οι Hawkwind μαζί με τους Νοστράδαμος. Tο διαθέσιμο δωρεάν άλμπουμ «Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος» (2008) κατάφερε άμεσα να μαγνητίσει τα βλέμματα πάνω του και να κερδίσει ενθουσιώδεις αποκρίσεις του κοινού με δεκάδες χιλιάδες downloads, αλλά και να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο και τους κριτικούς.

Το πρωτοποριακό ΦΗ project στις live εκφάνσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακό και έχει την άνεση να σε παρασύρει όπου θέλει! Ο ρετρο-φουτουρισμός που εκπέμπει στην μουσική και την αισθητική του είναι μαγικός και σαγηνευτικός. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα (Synch, Art Athina, Athens International Film Festival) όσο και στο εξωτερικό (Nachtdigital, Gea). Πρόσφατα οι Φανταστικοί Ήχοι προστέθηκαν στο δυναμικό του Paranoise Radio μέσω μίας σειράς ιδιαίτερων mixes τα οποία διατείνονται για ακρόαση και δωρεάν κατέβασμα από την σελίδα του σταθμού στο site mixcloud.

Πέρα από τους Φανταστικούς Ήχους καλεσμένος και DJ της βραδιάς θα είναι ο Runner, από Αθήνα. DJ και παραγωγός, o Runner μετά από την επιστροφή του από την Αγγλία των 90's, έχει συνδέσει το όνομα του με τους πιο εκλεκτικούς ηλεκτρονικούς ήχους στην πρωτεύουσα, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία βραδιές με την επωνυμία Subbed Out σήμερα και παλιότερα Ital Soundz σε συνεργασία με τους a:formal. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των events οι κορυφαίοι παραγωγοί που είναι καλεσμένοι, ονόματα κλειδιά του σύγχρονου χορευτικού ήχου, με έμφαση στις χαμηλές συχνότητες του στερεώματος, όπως για παράδειγμα οι Pinch, Loefah, Scuba, Mala, Peverelist, Sgt.Pokes Silkie και άλλοι. Παλιότερα ο Runner είχε σχηματίσει με τον boycott το d2 (dark drummerz) project, ακόμη συνετέλεσε ραδιοφωνικός παραγωγός στον Εν Λευκώ με την εκπομπή “Lowdown” από το 2004, ενώ σήμερα είναι στην παρέα του Paranoise.

Στις 25 του μήνα ο Runner πρόκειται να δώσει μία γεύση από Subbed Out στο κοινό της Θεσσαλονίκης αναζητώντας πάνω από τα decks μία κοινή συνισταμένη ανάμεσα στις σύγχρονες techno, house, garage και dubstep παραγωγές.


THE PLUGHEAD

Ο Plug, DJ με σταθερές και guest εμφανίσεις σε μία πληθώρα bar της πόλης (Aπυραμωρια, Σκνίπα, Fragile, Pierrot Le Fou, Διατηρητέο, Seesaw κ.α) και συμμετέχων στο φετινό φεστιβάλ των Δημητρίων με ένα dj set στον Λευκό Πύργο. Τα πολύωρα sets του χαρακτηρίζονται από συνεχείς μεταβάσεις ανάμεσα σε διαφορετικές μουσικές τάσεις τόσο σύγχρονες όσο και παλιότερες, ενώ τα μικρότερα σε διάρκεια mixes του παρουσιάζονται συνήθως με κάποια συγκεκριμένη θεματική ή concept.

Την Κυριακή 25/12 ο Plug θα ανοίξει την βραδιά με ένα set που ελίσσεται ανάμεσα στην πρώιμη ηλεκτρονική, την kraut rock και την σύγχρονη ηλεκτρονική νέο–ψυχεδέλεια, και φέρει την συμβολική ονομασία “Patterns”.


CHRIZ

Ο Chriz, γνωστός από τα sets του στα διάφορα party και events του Paranoise όλα αυτά τα χρόνια, όντας ιδρυτικό μέλος της κίνησης Paranoise, αλλά και από τις resident βραδιές του στο Cocktail Bar, θα αναλάβει την μετάβαση από τους φανταστικούς ήχους σε πιο χορευτικά μονοπάτια για να παραδώσει την σκυτάλη στον Runner. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που σίγουρα θα σας μείνει.


Το Χmas event θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με conceptual έπιπλα, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, visuals και θέα τις στέγες της Bαλαωρίτου, στο Fragile Βar, Βαλαωρίτου 29 στην ταράτσα.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης στις 22.00. be there!

4 comments:

PARANOISE said...

EVENT PAGE ON FACEBOOK @
https://www.facebook.com/events/291295930906157/

Join it!

Anonymous said...

pali partara re paidia???

Anonymous said...

pali partara re paidia???

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=OrijV8HYchg&feature=related

mi fevgeis makriaaa mouuu
to akouw 10 fores sta kapakia!