Tuesday 6 December 2011

*new release out now on Cast-A-Blast!

Mία νέα κυκλοφορία εγχώριας παραγωγής ήρθε τον μήνα που μας πέρασε και συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου από την Cast-A-Blast. Πρόκειται για το πολύ εθιστικό, ανατρεπτικό, με φρέσκο αλά oldschool αέρα Get Up από τoυς DJ Tzinas featuring MC's The Kidd & BNC!

To Get Up EP κινείται σε funk / hip hop με breaks και latin στοιχεία από τον δημιουργό του dj Tzina, και με τους στοίχους και τις έξυπνες ρίμες των δύο mc's έρχεται ιδανικά στα αυτιά μας. Ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα με τα uptempo hip hop beats να φτιάχνουν μία 90's funky διάθεση, τόσο στο original mix όσο και στις άλλες δύο εκδοχές που περιλαμβάνει η κυκλοφορία του κομματιού, το remix από τον Andy Taylor και την instrumental version του. Το Get Up που πιθανόν να το ΄χετε ήδη ακούσει στον Paranoise Radio αφού είναι και στο πρόσφατο airplay προς το παρόν διατίθεται μόνο σε digital μορφή.

"Ένα βιβλίο τέρας της hip hop, υπερφορτωμένο με γεύσεις που θυμίζουν το πρωτοποριακό underground κίνημα στο τέλος της χιλιετίας, όπως οι Jurassic5, Dilated Peoples, Blackalicious και άλλοι. Κρουστά που πραγματικά τα σπάνε, μια κινητήρια bass γραμμή, ένα εθιστικό piano riff και μία χούφτα διακριτικών δειγμάτων soul συμπληρώνουν τους καυτούς ήχους των MC's The Kidd & BNC, και ευλογούν τα αυτιά παρέχοντας μας μια ηχητικά συνεκτική κατάσταση."


Ο DJ Tzinas γεννήθηκε το 1981 στο Ηράκλειο της Κρήτης και σήμερα είναι γνωστός πέρα από άλλα για τα live shows του που πλαισιώνονται από hip hop, funk, jazz, και tropical ήχους. Στα 18 του ήταν MC στο hip hop σχήμα Face 2 Face όπου το 2000 κυκλοφόρησε το single Panikos στην Warehouse records και έπειτα από το project του το 2005 Portpaguzz έρχεται δύο χρόνια αργότερα η κυκλοφορία του remix που έκανε στο Χαζό Παιδί του Κ.Βήτα μέσω της Sony/BMG. Την τελευταία διετία ο dj Tzinas επέστρεψε εκεί απ' όπου ξεκίνησε, επικεντρωμένος σε funk, hip hop, reggae ήχους. Πέρσι το 2010 έβγαλε ένα 7ιντσο στην Resense records, φέτος συμμετείχε με remix στο album του Kill Emil στην Beatquick, ενώ πλέον είναι μέλος της Cast-A-Blast.

No comments: