Tuesday 20 December 2011

*new album out now: G Daddie - Ride With Me

Toν G Daddie οι φίλοι του Paranoise θα τον θυμούνται σίγουρα από το προηγούμενό του release, το The Truth EP που είχε βγάλει τον Ιανουάριο του '11 και αγαπήθηκε αρκετά από εμάς και τους ακροατές, αλλά κι από το πολύ ωραίο mix set που μας είχε χαρίσει την περασμένη Άνοιξη στο guest dj section. Τώρα, στην πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μέσα από την Μemoryformat και τιτλοφορείται Ride With Me, συναντάμε κάπως διαφοροποιημένο τον ήχο του G Daddie aka Gone.

Καταρχήν, το Ride With Me είναι ένα album με συνολική διάρκεια τα 46 λεπτά, αποτελούμενο από 13 κομμάτια που ποικίλλουν στο ύφος τους, κυριαρχούν ολοφάνερα όμως τα βαριά και ψυχεδελικά επί των πλείστων beats, το hip hop και triphop-ίζουσα jazz, ενώ δεν λείπουν και grime στιγμές ή disco στοιχεία! Φιλτραρισμένα όλα μέσα από ένα "ονειρικό" πρίσμα όπως κι ο ίδιος ο G Daddie δηλώνει, με σκοπό να φτιάξει ένα ηχητικό ταξίδι που μας προσκαλεί να το δοκιμάσουμε, για αυτό και το κάλεσμα στον τίτλο Ride With Me. Πρόκειται να ακούσετε πολύ όμορφα κομμάτια κατά την ακρόαση του δίσκου, που ήδη χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους για το 2011!

Aν επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τα tracks, πιθανόν το πιο αρεστό στους περισσότερους είναι το πέμπτο κατά σειρά και πραγματικά υπέροχο Big Mistake! Έπειτα, το Little Girl και το ομώνυμο Ride With Me είναι το ίδιο ωραία, όπως και το Sweet Honey Μe που αρχικά ήταν instrumental όμως προσέθεσε ο G Daddie, ή Μιχάλης Παπουλάκος αλλιώς, την δικιά του φωνή και της φίλης του Σοφίας για να το μεταμορφώσει. Πολύ καλό ακόμη, το προτελευταίο Yes You αλλά και το δυναμικό κλείσιμο στο τέλος με το Here To Rock. Τέλος να σημειώσουμε ότι το εξαιρετικό video clip του oμώνυμου track γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Τούρκο Hasan Kuyucu με την συμμετοχή των performers Sello Pesa και Vaughn Sadie.

GDaddie - Big mistake by GDaddie

Κάποιοι από εσάς, αυτοί που ανήκετε στους πλέον φανατικούς paranoise addicted, όταν ακούσετε τον δίσκο θα διαπιστώσετε ότι κάαααπου τα έχετε ξανακούσει πάνω από τα μισά tracks του δίσκου. Υeah, it's true, στο mix set που μας είχε χαρίσει ο G Daddie τον Μάρτιο, και βλέπετε και κατεβάζετε εδώ, περιέλαβε πολλά από τα unreleased τότε tracks του που συναντάμε τώρα επίσημα στο Ride With Me! καλοτάξιδο!

No comments: