Wednesday 28 December 2011

*new release: Mungo's Hi-Fi - Forward Ever LP

Οι Mungo's Hi-Fi κυκλοφόρησαν πριν έναν μήνα περίπου τον τίτλο τους ολοκληρωμένο δίσκο μέσω της Scotch Bonnet records, μία κυκλοφορία σε όλες τις μορφές, διπλό LP στα 180γραμμάρια το βινύλιο, CD's και σε ψηφιακή μορφή flac, mp3. Οι Mungo's Hi-Fi από την Γλασκώβη της Σκωτίας εδώ και μια δεκαετία αποτελούν ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σχήματα στην σύγχρονη reggae dub μουσική και τώρα, επιβεβαιώνουν την αξία τους με το Forward Ever.

Ένας δίσκος που κινείται πολύ περισσότερο ηλεκτρονικά και ψηφιακά σε σχέση με την προηγούμενό τους το album Sound System Champions που έβγαλαν το 2009 στην Rockers Revolt και είχε ska, roots reggae, rocksteady ύφος. Το Forward Ever είναι ένας δίσκος που φαίνεται να ισορροπεί ανάμεσα σε αρκετές dancehall παραγωγές και στις πιο κλασσικές dub, oι οποίες ορισμένες φορές έχουν πιο βαρύ μπάσο και γίνονται και dubstep! Mε καθόλα ανεβαστική διάθεση και παράλληλα πολύ καλά φωνητικά που δεν αρκούνται σε φτωχή reggae φρασεολογία αλλά είναι θεαματικά ενώ θίγουν και κοινωνικά ζητήματα. Κάθε ένα από τα 15 κομμάτια που περιλαμβάνονται στο Forward Ever αποτελούν ουσιαστικά συνεργασίες των Mungo's Hi-Fi με διαφορετικό κάθε φορά MC, σε ένα πραγματικά ονειρικό για την σκηνή line up από MC's.

Στον συνολικής διάρκειας περίπου μίας ώρας δίσκο είναι κάπως δύσκολο να ξεχωρίσουμε ορισμένα μόνο κομμάτια μιας και οι συνθέσεις των Mungo's ομοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, ωστόσο μπορεί να ειπωθεί ότι η συμμετοχή του εκπληκτικού Pupajim με την χαρακτηριστική του φωνή στο έκτο track με τίτλο Boat People κάνει το κομμάτι να θεωρείται από πολλούς το επίκεντρο της κυκλοφορίας. Και δικαιολογημένα. Ακούστε το απόσπασμα εδώ.


Έπειτα το προηγούμενο κατά σειρά, το Gimme Gimme με τον Kenny Knots είναι εξίσου ωραίο, όπως και τα δύο tracks που φέρουν την σφραγίδα της λατρεμένης ινδοσκωτσέζας Soom T, Bad Bad Boy και Soundboy Police, αλλά και τα επίσης δύο κομμάτια με τον Mr.Williamz, Computer Age και Musically Mad. Πάντως δεν πρέπει να αδικηθούν οι υπόλοιπες παραγωγές, όπως για παράδειγμα το εξίσου πολύ καλό και ένα από τα hits καθώς φαίνεται του release, Scream με τον ΥΤ.Scream ft YT by Forward ever prom
Mungo's Hi Fi ft. Mus Bus-Indian sun by mungoshif
Mungo's Hi Fi - Scream ft YT

Tέλος, οι Mungo's Hi-Fi δίνουν από τον Νοέμβριο προς free downloading ως πρόμο κίνηση για το επερχόμενο -τότε- Forward Ever LP το κομμάτι με τίτλο Indian Sun που είναι η συνεργασία με το δίδυμο των Mus Bus, που όμως δεν βρίσκεται στην κυκλοφορία του δίσκου. Πρόκειται για την ίδια παραγωγή με το Soundboy Police που τραγουδάει η Soom T εντός του δίσκου. Από το player παρακάτω μπορείτε να το κάνετε δικό σας πατώντας δεξιά στην σχετική επιλογή. enjoy it!

No comments: