Monday 26 November 2012

*new album: Fulgeance - Step-Thru


Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε. Κι έχουν και δίκαιο.

Ένας δίσκος με σοβαρή υποψηφιότητα για τα best of του 2012 κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα επισήμως, ενώ έχετε ακούσει πολλές φορές τα περισσότερα κομμάτια απ' αυτό μέσα από τον Paranoise από τον Σεπτέμβριο ακόμη, καιρό πριν την κυκλοφορία του. Άρα οι πιστοί ακροατές τον γνωρίζετε και λογικά τον απολαμβάνετε ήδη.

Ο λόγος για το εκπληκτικό album του αγαπημένου μας Γάλλου παραγωγού Fulgeance, ο οποίος μετά το Souleance LP την άνοιξη του 2012 και το Mini Club EP τον Σεπτέμβριο προχώρησε τον Οκτώβριο στην κυκλοφορία της δεύτερης ολοκληρωμένης προσωπικής του δουλειάς μετά το περσινό To All Of You.

To STEP-THRU είναι κυριολεκτικά μία ευφάνταστη δισκάρα που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν λάτρη του bass ήχου. 

Κινείται στο γνώριμο στυλ του Pierre Troel aka Fulgeance, αυτό που χαρακτηρίζει Low Club, hip hop δηλαδή με ηλεκτρονικίλα και αρκετό μπάσο. 

Τώρα όμως στο Step-Thru ο ήχος του παραγωγού με καταγωγή από την πόλη της Caen είναι εξελιγμένος, και το low club style του Fulgeance έχει βουτηχτεί περισσότερο στο σκοτάδι αλλά γίνεται ταυτόχρονα παραπάνω χορευτικός.

Αποτελείται από 12 διαμάντια - κομμάτια κι έχει συνολική διάρκεια τα 46 λεπτά. Τί να πει κανείς για το Wet για παράδειγμα... απίστευτη μελωδία με ωραίο μπάσο να το συνοδεύει, το Square ακριβώς το ίδιο! Υδάτινο ταυτόχρονα. Το Deep Black επίσης που θυμίζει αρκετά τον προηγούμενό του δίσκο. 

Εξίσου καλό αλλά όχι τόσο δυνατό το ομώνυμο κομμάτι Strep-Thru, ενώ ξεχωρίζει σαφώς το Break Them Down - κομματάρα - με την συμμετοχή του MC Yinka σε new school hip hop, όπως και στην παρόμοια βάση το εναρκτήριο What It Iz με τον MC Fresh Daily.

Tα δύο παραπάνω τα συναντάμε και σε instrumental versions προς το τέλος του δίσκου, ο οποίος κλείνει με την εκδοχή του φοβερού και τρομερού καλλιτέχνη Kelpe πάνω στο Step-Thru!

Το Step-Thru δυστυχώς δεν κυκλοφορεί σε βινύλιο παρά μόνο σε limited edition CD's με handmade συσκευασία από τον ίδιο τον Fulgeance! Bγήκε στα μέσα Οκτώβρη στο συμπαθές label από την Σλοβενία, RX:TX Records.

Πολύ φρέσκο πράμα.. για πολλά γούστα. Αναζητείστε το και απολαύστε το.

No comments: