Tuesday 13 November 2012

*new release: Larry Gus - Silent Congas



Eίναι πραγματικα φοβερό νέο να μαθαίνεις ότι  ένας μουσικός από την Βέροια, ο οποίος σε έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν έβγαλε δίσκο στην νεοϋορκέζικη DFA του James Murphy. Ακόμα φοβερότερο νέο είναι το γεγονός ότι ο δίσκος αυτός είναι φανταστικός.

Ο Larry Gus ή αλλιώς Παναγιώτης Μελίδης είναι ένας από τους μουσικούς που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μετά την κυκλοφορία του περίφημου Stiches από την Αθηναική Cast-A-Blast εν έτει 2009.

Το Stiches ήταν ένας πολύ διαφορετικός και ιδιαίτερος δίσκος για τα ελληνικά δεδομένα που δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί από ηχητικές ταμπέλες.

Ο καινούργιος δίσκος του Larry είναι απόλυτα ώριμος και ίσως η καλύτερη δουλειά του μέχρι σήμερα...

Από ψυχεδελικά avant garde electronics μέχρι psy-pop ο ήχος του Larry Gus δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καλλιτέχνες όπως οι Caribou και Gold Panda.

Ο Larry σε αυτήν την προσπάθεια έχει κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, η επιλεκτικότητα των samples τα οποία χτίζει πάνω σε ψυχωτικά grooves με τον μοναδικό, δικό του τρόπο, καταλήγει σε ένα από τα πιο συναρπαστικά εγχειρήματα του μέχρι σήμερα.

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, σε αυτό το άλμπουμ ήθελε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο τα κομμάτια θα αναδύονται και θα σχετίζονται μεταξύ τους.




Kομμάτια όπως τo Figueroa Islands23 June 1975Accretion/With Your Magritte Mouth ξεχωρίζουν από τον δίσκο, ενώ στο σύνολο του μπορούμε να μιλάμε για έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

To Silent Congas αποτελείται από 9 tracks και διατίθεται από χθες για free download στο soundcloud της DFA εδώ.

Για όσους βρίσκονται στο Λονδίνο ο Larry Gus θα εμφανιστεί αυτήν την Πέμπτη στο Macbeth στην περιοχή του Hoxton μαζί με τον επίσης ιδιαίτερο Polygrains. περισσότερες πληροφορίες εδώ.


No comments: