Sunday 4 November 2012

BigBang presents Quantum Soul (uk) in Athens


Το BigBang παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Βρετανό DJ και παραγωγό QUANTUM SOUL την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στον χώρο του Bios. Μαζί του σε after party και warm up οι Insom, Billy Widz b2b Jeph1 και Duckem.



Σαφώς επηρεασμένος από τη soundsystem σκηνή της γενέτειράς του Βρετανίας αλλά και από την "world" μουσική, ο Quantum Soul αναμιγνύει dub, tribal και μυστικιστικά στοιχεία στις πολύπλευρες ηλεκτρονικές παραγωγές του.

Εμφανιζόμενος στην dubstep σκηνή το 2007, έχει στο ενεργητικό του πολλές κυκλοφορίες σε labels όπως Ranking, Dubting, Dubbed Out και Transistor.

Το 2009 συνιδρύει την μουσική κολλεκτίβα "Cymatic" με τους οποίους κυκλοφορεί στην Boxclever και πιο πρόσφατα στην Dispatch Recordings. 

Με τον ήχο του να βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, ο Quantum Soul υπογράφει το 2012 στην Tribe 12 όπου το Self Knowledge EP κυκλοφορεί τώρα και στην Innamind Recordings όπου ένα EP του θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του χρόνου.

Tα DJ set του κινούνται γύρω από το συνολικό φάσμα του ήχου του και αποτελούν μια μοναδική μουσική εμπειρία.



Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Urban Danja και με κυκλοφορίες σε labels όπως: Ammunition, Close 2 Death, Trust in Music και Melting Pot μεταξύ άλλων, ο Insom έχει εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως Gridlock, Nocturnal, Tunnidge, Data, Cris Su και πολλούς άλλους διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες και θα αναλάβει τα decks μετά τον Quantum Soul για το afterparty τις πρώτες πρωινές ώρες.



Hosts τις βραδιάς και υπεύθυνοι για τα BigBang event, οι Billy Widz & Jeph1 είναι ένα δίδυμο DJ/παραγωγών, με τα σετ και τις παραγωγές τους να αντιπροσωπεύουν την deep, sub-heavy πλευρά της σύγχρονης soundsystem σκηνής. Έχοντας ως στόχο την εξάπλωση του συγκεκριμένου ήχου, το 2011 ξεκίνησαν τις βραδιές BIGBANG, στις οποίες προωθούν διεθνείς και εγχώριους DJ/παραγωγούς σε δίμηνη βάση, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τη δική τους δίωρη εκπομπή στον Paranoise Radio κάθε δεύτερη Πέμπτη. 

Επηρεασμένοι από Jamaican/UK bass ακούσματα και από την κουλτούρα των soundsystems, τα DJ sets τους κινούνται γύρω από ένα μεγάλο κομμάτι του φάσματος του bass ήχου, ενώ έχουν εμφανιστεί σε lineup με ονόματα όπως Mala, Loefah, Pokes (DMZ), V.I.V.E.K, Goth-Trad, Kromestar, Tunnidge, Jack Sparrow, Mensah, Truth, Sukh Knight, Vibronics & Channel One αλλά και στο Outlook Festival 2012 στην Κροατία. 



Ο Duckem είναι ένας νέος παραγωγός από Αθήνα που ασχολείται με την παραγωγή από τις αρχές του 2010. Ο ήχος του σκοτεινός και deep αλλά παράλληλα επηρεασμένος και από την 2-step, garage/house σκηνή. Το EP του "Midnight Breeze", μια συνεργασία με τους Atsuko και Totoro Cheeba κυκλοφόρησε στην Undersky Records (GR), ενώ το "Inversion" EP από την Onset Audio (Seattle). Με κομμάτια του να έχουν εμφανιστεί σε λίστες του Rinse FM και παράλληλα να ετοιμάζει releases σε Audio Theory και Indigo Movement, ο Duckem είναι μέλος των Undersky Collective, Onset Audio, Audio Theory και Indigo Movement και θα ανοίξει την βραδιά με ένα warmup set.


Όλα αυτά λοιπόν την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μηνός στο Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα) με εκλεκτό καλεσμένο τον Άγγλο Quantum Soul σε ένα μεγάλο dubstep party που δεν πρέπει να χάσετε!

Έναρξη έχει οριστεί στις 23.30, ενώ το αντίτιμο εισόδου θα είναι ελεύθερης επιλογής με σχετικό κουτί που θα υπάρχει στην είσοδο. be there!

No comments: