Sunday 25 November 2012

Mungo's Hi-Fi feat.Kenny Knots in Greece!


Οι σπουδαίοι Mungo's Hi-Fi μαζί με την εκπληκτική φωνή του Kenny Knots έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα μετατρέψουν το Block33 στην Θεσσαλονίκη και το Gagarin 205 στην Αθήνα σε ένα ατελείωτο πανηγύρι.

Και οι 2 βραδιές θα είναι πλαισιωμένες από σπουδαία dj sets, με αυτό του Dub Phizix στην Αθήνα να ξεχωρίζει.

Οι Mungo's Hi-Fi αποτελούν ένα sound system με βάση την Γλασκώβη βασισμένο στην παράδοση των γνήσιων Τζαμαϊκανών sound system, αλλά σταθερά προσανατολισμένοι προς το μέλλον.

Εδώ και 10 χρόνια πρωταγωνιστούν στην reggae σκηνή της πόλης τους αλλά και συνολικά της μεγάλης Βρετανίας. 

Έχοντας δουλέψει μαζί ως Dub Dentists οι Σκωτσέζοι Tom Tattersall και Doug Paine αποφάσισαν το 2000 να ιδρύσουν το συγκρότημα για να φέρουν ένα νέο στυλ πάνω σε θέματα ηχογράφησης, στιχουργίας, παραγωγής και performing όσον αφορά στην reggae dub μουσική. Χωρίς αργοπορία οι Mungos's Hi-Fi γέμισαν ολόκληρη την Γλασκώβη με ήχους από φρέσκιες και σύγχρονες reggae, dub και dancehall. 

Το 2002 ο Craig Macleo έγινε ο τρίτος της παρέας. Τότε κυκλοφόρησαν και τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Mungo's Hifi Meets Brother Culture". 4 χρόνια αργότερα ο Jerome Joly θα γίνει το τέταρτο μέλος και το 2009 θα κυκλοφορήσουν το 2ο τους album "Sound System Champions"

Σε όλη την διάρκεια μέχρι και το τελευταίο τους άλμπουμ "Forward Ever" για το οποίο βλέπετε εδώ περισσότερα, κυκλοφόρησαν σπουδαία EP's που παίχτηκαν από όλα τα ραδιόφωνα της Αγγλίας. Ξεχωρίζουν τα Fi Real, Yogga Yogga, Songs Of Zion, Mary Jane, Rock Inna Dancehall, ING κ.α. 

Το 2005 ίδρυσαν την Scotch Bonnet, label από το οποίο κυκλοφόρησαν πολλά single, EP’s και album. Η ιδιαιτερότητα του label τους αποδεικνύεται από τον αναπόσπαστο ρόλο που παίζουν όλες αυτές οι νέες παραγωγές στις ζωντανές τους εμφανίσεις, προσφέροντας έτσι στους οπαδούς τους μια άμεση αίσθηση των ήχων που θέλει σε κάθε δεδομένη περίοδο να παράγει και προωθήσει το label. 


Η διάθεση τους για συνεργασία που αποτελεί και βασικό χαρακτηριστικό της κουλτούρας των sound systems τους έχει οδηγήσει σε συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Ranking Joe, Brother Culture, Earl Sixteen, Sugar Minott, Soom T, Omar Perry (son of Lee Perry), Daddy Freddy, Sister Carol, Bongo Chilli, Tippa Irie, Kenny Knots. Επίσης πολλά κομμάτια τους έχουν εμφανιστεί σε συλλογές όπως "Added to this various Dubstep Allstars" (2008), "Rinse" και "Ninja Tune" (2004).

Πάνω στην σκηνή όμως στις 2 live εμφανίσεις τους στην χώρα μας δεν θα είναι μόνοι αφού μας επισκέπτονται συνοδευμένοι από έναν σπουδαίο τραγουδιστή που ακούει στο όνομα Kenny Knots που «βάζει φωτιά» σε κάθε live που συμμετέχει!

Ο Knots ξεκίνησε το 1984 με το σπουδαίο κομμάτι Look how the people are dancing που τον τοποθέτησε αμέσως στα αγγλικά charts. Την ίδια περίοδο έγινε μέλος των UnitySound system. Μη λαμβάνοντας όμως την αναγνώριση που του άξιζε αποσύρθηκε το 1991. 

Ευτυχώς για μας χάρη στην επιμονή μελών της οικογένειας του το 2000 αποφασίζει να επιστρέψει. Έτσι συμμετέχει στους Bush Chemists μαζί με τους Culture Freeman, Jonah daN και Chazbo.

Έχοντας ηχογραφήσει μεμονωμένα κομμάτια για την Conscious Sounds ο Knots το 2003 κυκλοφορεί από την ίδια εταιρία το πρώτο solo album του με τίτλο Gi' me De Music. Ένας πραγματικά εξαιρετικός δίσκος που αποδείκνυε πέραν κάθε αμφιβολίας το ταλέντο αυτού του τραγουδιστή.

Ο Kenny Knots αποτελεί έναν καλλιτέχνη που είναι απολαυστικός επί σκηνής καθώς οι ποσότητες ενέργειας που εκλύει είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες...

Στη μεγάλη αυτή γιορτή θα συμμετάσχουν σημαντικοί DJ's τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη όπως οι Fleck, Anna Mystic, Dj Booker, Dj Alex Afanas, Kenesis [Werk], 45Dope & Tsaros, Kougios & Jafar. 

Στα πλαίσια αυτά θα μας επισκεφτεί κι ο μοναδικός Dub Phizix. Ξεκίνησε από το Μάντσεστερ 20 χρόνια πριν και οι επιρροές του επεκτείνονται από τους The Yardbirds και τους A Tribe called Quest μέχρι τους Photek και τους Bugz in the Attic. Αφού πειραματίστηκε πάνω σε διάφορες μουσικές το 2000 ξεκίνησε να δημιουργεί Drum & Bass. 

Έκτοτε και για 10 χρόνια τώρα o Dub Phizix αποτελεί έναν από τους καλύτερους dj's του είδους στην Βρετανία κι έχει φτιάξει κομμάτια για μέσα όπως MTV και BBC. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τους Future Cut, Marcus Intalex, Loxy, Skeptical και Stray, ενώ έχει συμμετάσχει σε remix για τους Panjabi MC, Skittles και Chimpo. 

Ραντεβού λοιπόν στο party της Lovelight Productions την ερχόμενη Παρασκευή 30/11 αρχικά στο Block33, 26ης Οκτωβρίου 33 στην Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα, Σάββατο 1/12 στο Gagarin 205, Λιοσίων 205 στην Αθήνα. 

Και στα 2 events τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ σε προπώληση από τα Ticket House (Αθήνα - Πανεπιστημίου 42, Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102) ενώ στην είσοδο 15 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. be there!


**O Paranoise Radio θα σας προσφέρει από 2 προσκλήσεις για τα δύο events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε τυχερούς ακροατές κατόπιν μίνι διαγωνισμού σε live εκπομπές αυτήν την εβδομάδα.  

Αρχικά αύριο Δευτέρα 8-10 στην εκπομπή του Margasv κληρώνεται ένα free pass για το event στο Block33 και την ίδια μέρα 10-12 στην εκπομπή του Loki Selektah άλλο ένα free pass για το event στο Gagarin205. Εσείς στέλνετε τα ονοματεπώνυμά σας στο contact@paranoiseradio.com μόνο κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων εκπομπών αφού ακούσετε το σχετικό έναυσμα από τους δύο παραγωγούς. Τα άλλα 2 φρι την Παρασκευή στις 6 με 8 στην εκπομπή του Abtomic. stay tuned!


No comments: