Sunday 21 October 2012

Volume Festival 2012 this Friday at Tsalapata/Volos!


Το VOLUME FESTIVAL, το σπουδαίο live δρώμενο της Kεντρικής Ελλάδας επιστρέφει για τρίτη χρονιά αυτήν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα στην πόλη του Βόλου για μια δυνατή μουσική εμπειρία σε μια ειδική εφαρμογή για ένα μονοήμερο showcase έκπληξη! 

Περιζήτητα σχήματα από το εξωτερικό και το εσωτερικό εμφανίζονται ζωντανά σε μια άλλη ιδέα του Volume και της Plenty Projects που το διοργανώνει: δύο σκηνές στον χώρο παράλληλα. 

Το Master Stage (VOX music stage) με ρυθμό και μπάσο όπου θα φιλοξενεί δυνατό ρυθμικό ηχοσύστημα και το Amplifier Stage όλο γκάζια και ηλεκτρισμό (Cafe Santan) με συνολικά πάνω από 10 ώρες ζωντανής μουσικής από 9 σχήματα:


Dub Pistols (uk) / Radikal Guru (pl) / Ewan Hoozami (uk) / Acid Baby Jesus (gr) / Planet Of Zeus (gr) / Band Fatale (gr) / Speakeasies Swing Band (gr) / Bazooka (gr) I Against I (gr) /

Καλεσμένοι από διάφορα μέρη, συναντιούνται πρώτη φορά σε αντίστοιχο πλαίσιο και με πολυαναμενόμενο αντίκτυπο! Mια γεύση από διάφορες τάσεις, ένα ολονύκτιο πάρτυ ή η δυνατότερη live μουσική εκτόνωση για όλο το φθινόπωρο, διαλέξτε εσείς πως θέλετε να το δείτε. Το Volume showcase έρχεται! 


Οι DUB PISTOLS είναι από τις μεγαλύτερες big beat μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας, ιδρύθηκαν το 1996 από τον Barry Ashworth και πρωτοεμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα στα τέλη του 1998 με τα singles There's Gonna Be a Riot και Best Got Better. Mε αυξανόμενη σύνθεση μέσα στα χρόνια και έξτρα στοιχεία που ξεδιπλώθηκαν στην παραγωγή στα 5 άλμπουμ τους, έχουν καταφέρει να γίνουν από μυστικό μεταξύ των dj, αγαπημένοι στο κοινό διεθνώς. 

Η εμφάνισή τους συμπίπτει με την περιοδεία για το τελευταίο τους αιχμηρό LP Worshipping the Dollar που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Συνεργασίες περιλαμβάνουν αξιόλογα ονόματα της αγγλικής σκηνής από τα 80’s μέχρι σήμερα, όπως τον Terry Hall των Specials, τους Horace Andy, Ashley Slater και Rodney P.  

Με διαχρονική παρουσία καταφέρνουν να παραμένουν underground και αληθινοί, αποφεύγοντας την προβολή από μεγάλα media. Συνδυάζοντας έξυπνα dub breakbeat με σπάνια samples, και έχοντας ως ατού τα δυνατά live όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, έχουν ξεπεράσει σε φήμη κατά πολύ τα στενά περιθώρια του Uk freestyle ήχου αυτού. Tα πιστόλια θα εκπυρσοκροτήσουν στο Master Stage και συστήνουμε να φορέσετε –όχι αλεξίσφαιρα- άνετα ρούχα και παπούτσια για χορό...


Ο RADIKAL GURU κατά κόσμον Mateusz Miller είναι παραγωγός και DJ, γνωστός για τα ηλεκτρονικά reggae mash ups του και για τον ιδιαίτερο ήχο του που έχει επηρεαστεί από τους πρωτοπόρους της dub King Tubby, Lee Scratch Perry και Scientist. Γεννημένος στην Πολωνία, έγινε ευρύτερα γνωστός με μια σειρά κυκλοφοριών σε βινύλιο στην Dubbed Out Records το 2008. 

Παραμένοντας πιστός στον γήινο ήχο του reggae soundsystem, με φωνητικά και σειρήνες αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς εκπροσώπους της dub / dubstep μουσικής. Babylon shall fall την Παρασκευή λοιπόν με γεύση μπάσου και δονήσεων από τον ειδήμονα Radical Guru με σπάνια dubplates και υπόγεια ακούσματα που θα μας μεταφέρουν στην... Τζαμάικα.


Από το μουσικό καζάνι του Bristol, o EWAN HOOZAMI έρχεται με την ιδιότητα του dj & μουσικού παραγωγού στην χορευτική μουσική. Έχει καταφέρει να συνεργαστεί με δισκογραφικές όπως Big M, Pig Balls Records, Breakbeat Paradise και άλλες, ενώ μετράει αρκετές συνεργασίες και remix σε καλλιτέχνες όπως The Dirty Dubsters, Telephunken, Pulpfusion κ.ά. 

Ανερχόμενο αστέρι του breakbeat mashup ήχου ο Άγγλος, καταφέρνει και εκπλήσσει με παραγωγές όλων των ειδών και με περίτεχνες μελωδίες. Τα dj set του είναι άλλη υπόθεση: δυνατές επιλογές hiphop / dance και έντονος ρυθμός μέχρι τελικής πτώσεως.


Η μουσική των ACID BABY JESUS είναι πασπαλισμένη με μαγεία, δίχως άλλο. Η γεύση και η μυρωδιά της εφηβείας, της πρώτης νεότητας, όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, το αλκοόλ έχει ακόμα γοητεία, το κάπνισμα έχει νόημα, το σεξ είναι ατσούμπαλο αλλά συναρπαστικό, οι διακοπές και το κάμπινγκ είναι δυο έννοιες αδιαίρετες, τα πάρτι γίνονται σε γκαράζ κι οι γονείς ακόμα ανησυχούν όταν γυρίζεις σπίτι στις έξι το πρωί...
Με δίσκους των Velvet Underground, Sonics, Standells και Fuzztones να λιώνουν στο πικάπ, οι Acid Baby Jesus έχουν πατήσει γερά από την Αθήνα μέχρι την Αμερική με τον garage pop ήχο τους και έρχονται να μας δείξουν γιατί είναι το talk of the town.


Οι PLANET OF ZEUS είναι η επιτομή του heavy rock / stoner συγκροτήματος. Με καταγωγή από την Αθήνα, δημιουργήθηκαν το 2000 και από τότε τριγυρνούν αδιάκοπα δίνοντας συναυλίες σε όποιους χώρους μπορεί να συλλάβει κανείς, από καταγώγια μέχρι στάδια. Οι «ωμές», ειλικρινείς ζωντανές εμφανίσεις τους, τους έχουν εξασφαλίσει ένα πιστό και σκληροπυρηνικό κοινό, το οποίο πια ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας. 

Mε συνεχώς εξελισσόμενη πορεία, είχαν μέχρι στιγμής την ευκαιρία να μοιραστούν τη σκηνή με ονόματα όπως οι Hermano, Brant Bjork, Monster Magnet, Karma to Burn, Red Fang, Eyehategod, Church of Misery, ενώ μετρούν εμφανίσεις σε μεγάλα stages στα ελληνικά φεστιβάλ (Rockwave, Γιορτή της Μουσικής, Schoolwave, κ.ά) και μετακλήσεις στο εξωτερικό! Προμηθευτείτε άφθονη μπύρα και ετοιμαστείτε για τον ήχο τους στο Volume showcase, στη σκηνή  Amplifier του καφέ Σαντάν.


Η Θεσσαλονικιώτικη μπάντα φαινόμενο the SPEAKEASIES SWING BAND εμπνεύστηκε από το κίνημα που αναπτύχθηκε την δεκαετία του '20 στην Αμερική ως αντίδραση στην επιβολή του νόμου της ποτοαπαγόρευσης. Μιλώντας σιγανά και με υπόκρουση swing jazz και manouche η πρώτη γενιά επαναστατών νέων ξενυχτούσε με το δικό της τρόπο. Στα τέλη της δεκαετίας εκείνης, για κάθε νόμιμο κατάστημα διακίνησης αλκοόλ που έκλεινε, δεκάδες παράνομα (speakeasies) άνοιγαν για να προμηθεύσουν ποτό την πλειοψηφία των πολιτών που αντιδρούσε στην παράλογη νομοθεσία.. Για πρώτη φορά στον Βόλο έρχονται στο Master stage να μετατρέψουν τον ψίθυρο σε φωνές και ξέφρενο χορό, με δικά τους κομμάτια και διασκευές.


Οι εκρηκτικοί BΑΖΟΟΚΑ κατάγονται από τον Βόλο, αλλά κατοικούν και παίζουν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηρίζονται από τον πολύ δυνατό ήχο που βγαίνει στα live τους λόγω των πνιγμένων fuzzy εγχόρδων, των φωνητικών με έντονο reverb και των διπλών τυμπάνων. Δικαιολογούν το εκρηκτικό όνομα τους χωρίς περιστροφές και εκτονώνονται στα live τους - συχνά ξεπερνάνε το όριο της ανεκτής έντασης με εναλλάξ υπνωτικές ψυχεδελικές ποπ μελωδίες, rock’n’roll  punk αισθητική, drone σκοτάδι και αξέχαστα riffs. 

Αντλώντας όρεξη από το πάθος τους, έχουν δημιουργήσει όνομα και στο εξωτερικό και έχουν περιοδεύσει ήδη μια φορά στην Ευρώπη, με το πρώτο τους single κυκλοφορία στην Inch Allah records από το Παρίσι. Θα τεστάρουν τους ενισχυτές στο κόκκινο στο Amplifier stage.


Οι I AGAINST I είναι ένα διδυμο παραγωγών από τo Bόλο με αρκετά χρόνια στις πλάτες τους ως ξεχωριστές παρουσίες στο χώρο της μουσικής. Ως μία οντότητα που αναμετρά τις δυνατότητες της, καταθέτουν μουσική σε μορφή DJ set σε επιλεγμένα shows, μόνοι ή με παρέα guests. Ο ιδιαίτερος ήχος τους το τελευταίο διάστημα αλλά και από τη μέρα της δημιουργίας τους εμπνέεται από το bass culture, την soundsystem μουσική της Αγγλίας και τις υπόγειες, πιο εσωτερικές δονήσεις.


Μπαγλαμάς μαζί με κλασικό ήχο από όμποε και φλάουτο... Ηλεκτρική κιθάρα πάνω σε αφρικάνικο djembe και cajon! Γιουκαλίλι από Χαβάη με σαξόφωνο και μελόντικα! Ε, αυτός είναι ο ήχος των BΑΝD FATALE που αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα στην πόλη του Βόλου. Η 8-μελής παρέα δημιουργεί ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε rock, βαλκανικους, swing και άλλους ήχους. Έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα show, βλέπε Ark festival 2012, Γιορτή της Μουσικής, Ήχοι του Δάσους, River Party Νεστόριου κ.ά., αποδεικνύοντας ότι μια μικρή πόλη κρύβει πολλά ταλέντα..


VOLUME FESTIVAL λοιπόν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου: αποκτήστε το εισιτήριο σας και βρεθείτε στο συγκρότημα Τσαλαπάτα που θα μεταμορφωθεί για την περίσταση με υπαίθριους χώρους υποδοχής και ενδιαφέρουσες δράσεις στην διάρκεια του event. 

Εισιτήρια: προπώληση 12 ευρώ / τιμή στην πόρτα 14 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
- Elefantas coffee bar (Tάκη Οικονομάκη 70)
- Casablanca cinephile store (Δημητριάδος 193) 
- Παπασωτηρίου βιβλιοπωλείο (Δημητριάδος με Κουμουνδούρου)
- Sports House (Αντωνοπούλου 61, μεταξύ Σωκράτους κ Ερμού)


Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, η μουσική κρατάει μέχρι αργά. πληροφορίες: 6972 205007


*Ο Paranoise Radio προσφέρει αυτήν την Τετάρτη 16.00-18.00 στην εκπομπή του Abtomic κατόπιν μίνι διαγωνισμού 2 προσκλήσεις για την είσοδο στο Volume Festival 2012. Για να συμμετέχετε στέλνετε τα ονοματεπώνυμά σας όταν ακούσετε την έναρξη του διαγωνισμού στο contest@paranoiseradio.com και στο τέλος του show θα ανακοινωθούν οι 2 νικητές.

No comments: