Tuesday 9 October 2012

Pixelord - Supaplex EP out on Civil Music

Ένας από τους παραγωγούς της ευρωπαϊκής Bass σκηνής που ξεχώρισαν πέρσι το 2011 με τις εντυπωσιακά καλές και πρωτοποριακές παραγωγές του είναι αναμφίβολα ο αγαπημένος μας PIXELORD.

Με καταγωγή από την Ρωσία, ο Μοσχοβίτης μουσικός που θεωρείται leader της "φάσης" στην αχανή χώρα του επανέρχεται τις τελευταίες δύο βδομάδες στο δισκογραφικό προσκήνιο με την νέα του δουλειά, το 12ιντσο Supaplex EP που κυκλοφορεί στην Civil Music

Το Supaplex αποτελείται από τέσσερα αυτοτελή κομμάτια που συνδιάζουν και πάλι τις πιο σύγχρονες φρέσκες τάσεις του Bass ήχου, όπως juke, half-step, grime, ghetto-tech... με μια χορευτική διάθεση. Πολλοί θα εκπλαγείτε ίσως με αυτές τις παραγωγές του Pixelord καθώς δεν είναι ό,τι ακριβώς μας είχε συνηθίσει ως σήμερα.

Το ντεμπούτο release του Pixelord στην δισκογραφία της Civil έχει τα εξής κομμάτια:  01 - Βeen Lookin - 03:54  //  02 - Freeze The Star - 03:58  //  03 - Paperball - 05:14  //  04 - Vibrate - 04:42  //

Aυτό που αρχικά ξεχωρίζει είναι το Been Lookin που είναι ένα πραγματικά πολύ γρήγορο κομμάτι, με γυναικεία φωνητικά, jukes, με ωραίο ρυθμό και διάφορους ήχους να ακούγονται λες και αιωρούνται συνεχώς δίπλα και παράλληλα με την βασική του μελωδία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δεύτερο κατά σειρά Freeze the Star το οποίο όμως έχει σαφώς πιο σκοτεινό ύφος.


Το Paperball τώρα, το οποίο ξεκινάει πιο χαλαρά σε σχέση με τα άλλα δύο με τραβηγμένα και κοφτά synths θα λέγαμε ότι μας θυμίζει περισσότερο από τα υπόλοιπα τον Pixelord όπως τον μάθαμε πέρσι με τα τρία του πολυαγαπημένα και πολυπαιγμένα περσινά EP's του Ιron and Cream, Puzzles, Fish Touch. Φυσικά είναι κι αυτό στο ίδιο στυλ, έχει ταχύτητα και πολύ ενέργεια που διαχέει τόσο με τον ρυθμό του όσο και με τα φωνητικά που χρησιμοποιούνται. Τελευταίο το Vibrate, που νιώθεις σα να υφίσταται μια house επίθεση από το ξεκίνημά του κιόλας. Μάλλον το πιο εξεζητημένο απ' όλα.

Να σημειωθεί ότι από χθες κυκλοφορεί και το Supaplex Remixed, πάλι μέσα από την Civil Music, όπου οι Chrissy Murderbot, Raja, XI και XLII's Space Opera ρεμιξάρουν από ένα κομμάτι του αρχικού EP. 

No comments: