Sunday 7 October 2012

Report from Nneka Live at block33


Την Παρασκευή που μας πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να παρεβρεθούμε στο live της Νιγηριανής Nneka που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Block33 στην Θεσσαλονίκη σε μια διοργάνωση της One Step Forward.

Μετά τα support σχήματα Anima Nation και Expe, κατά τις 11+ εμφανίστηκε η τετραμελής μπάντα με πλήκτρα - ντραμς - μπάσο - κιθάρα, και με την Nneka να ευχαριστεί το κοινό για την συμμετοχή. Αν και πρώτη της φορά στην Ελλάδα και όχι τόσο πολύ γνωστή, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος μιας και το μεγάλο stage ήταν γεμάτο! 


Οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι ακριβώς ήρθαν να ακούσουν. Κάποιοι νόμιζαν ότι η Nneka είναι reggae, κάποιοι νόμιζαν hip hop και κάποιοι soul. Και φυσικά όλοι ήξεραν το Ηeartbeat. Τι ήταν τελικά? Ήταν όλα αυτά. Ήταν πολύ soul, αρκετό reggae και λίγο hiphop. Και βέβαια το ενθουσιώδες, πλην άσχετο κατά μέρος, κοινό γούσταρε πολύ και γνώμη μας πως ο κόσμος διψάει πολύ για μουσική όπως αποτυπώθηκε και στο προχθεσινό live.

Η συναυλία κράτησε γύρω στην μιάμιση ώρα, μαζί με encore. Η γοητευτική και όμορφη Nneka ήταν λίγο "κλειστή", χωρίς πολύ επικοινωνία με τον κόσμο, αλλά δε σταμάτησε να χορεύει. Φυσικά, ο συναισθηματισμός της στα τραγούδια που μιλούν για την Αφρική και κατά του καπιταλισμού, σε κάνει κάθε άλλο παρά απόμακρη να τη θεωρείς.

Αποκάλυψη σαφώς το πόσο καλή φωνή έχει, πράγμα για το οποίο αμφιβάλεις ακούγοντας studio ηχογραφήσεις. Η ίδια τραγούδησε τα γνωστότερα κομμάτια από όλη την ως τώρα πορεία της στην μουσική δισκογραφία, κυριότερα όμως από το τελευταίο της άλμπουμ.

No comments: