Sunday 21 October 2012

27/10 Pad Trio + Mononome + 45Dope at Gaia Live


Μία άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον χώρο του Γαία Live (Δόξης 5 και Σαλαμίνος) στα Λαδάδικα.

Αυτή θα είναι αφιερωμένη στο νέο κύμα του σύγχρονου ελληνικού ηλεκτρονικού hip hop ήχου καθώς  οι Pad Trio από την Αθήνα αλλά και ο Μononome από την Θεσσαλονίκη πρόκειται να παρουσιάσουν τα δικά τους live shows, ενώ μετά τα live θα ακολουθήσει dj set από τον 45Dope.

Αναφορικά με τους PAD TRIO η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, καθότι έχουν καταφέρει να παίξουν σε αρκετές εκδηλώσεις και πόλεις ανά την Ελλάδα σε λιγότερο από 2 χρόνια που υφίστανται και να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κοινού τόσο μέσα από τα show τους όσο και από τις κυκλοφορίες τους.

Πρόκειται για ένα σχήμα που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα όταν τρεις dj's και παραγωγοί από την Αθήνα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν κάτι νέο στην προσωπική τους ξεχωριστή διαδρομή στην μουσική αλλά και στην σκηνή της πόλης. 

Αυτοί είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι J Melik, Kill Emil και Billa Qause που απαρτίζουν το εν λόγω trio που έχει ιδρύσει μάλιστα εδώ και 16 περίπου μήνες από κοινού την Beatquick Records, όπου κυκλοφορούν τις προσωπικές τους δουλειές. Ενίοτε μαζί τους στα live shows που δίνουν εμφανίζεται κι ο εκρηκτικός Έλληνας MC, Εlephant Phinix, επίσης παραγωγός και μέλος της Beatquick.

Tελευταία τους δουλειά είναι κάτω από το alias Pad Trio, το Raw Sessions για το οποίο μπορείτε να βρείτε τα πάντα εδώ, ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερις προσωπικές κυκλοφορίες, Kill Emil - The Corner, J Melik - Vintage Treat, Billa Qause - E-Chop, Elephant Phinix - Patience is Gold. 

Αυτές τις μέρες βγαίνει το νέο album του Kill Emil με τίτλο Risky Business.


Πάμε σε ένα από τα ονόματα που εμφανίστηκαν ακόμη πιο πρόσφατα στο δημόσιο προσκήνιο δισκογραφικά, καταρχήν με προσωπικές κυκλοφορίες που έκαναν αίσθηση και τράβηξαν άμεσα την προσοχή του hip hop κοινού, εναλλακτικού και μή. 

Ο λόγος για τον ταλαντούχο sample based παραγωγό, MONONOME από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος αρχικά έβγαλε τον Δεκέμβριο του 2011 το Dream Sequence EP σε ανεξάρτητη προσωπική παραγωγή για να ακολουθήσει στο ίδιο μουσικό ύφος τον περασμένο Ιούνιο το Secret Melody EP που βρίσκετε εδώ και υποστηρίζεται κι από την Dusted Wax. 

Τους τελευταίους μήνες έχει βγάλει και μεμονωμένα κομμάτια μέσα από το soundcloud του όπως τα Been In Beetween, Ηis Mallets, Silken Saws, Leaving (Φεύγεις) και άλλα.

Ο Μοnonome είναι μέλος της μπάντας Lost in the Woods, ενώ ο ίδιος δουλεύει παραγωγικά από το 2007 σε πειραματικό στάδιο αρχικά, δουλεύοντας με το Akai MPC του πάνω σε samples περασμένων δεκαετίων και hip hop / trip hop συνθέσεις.



Μετά τα live shows των Pad Trio και Mononome θα ακολουθήσει το after party με groovy διάθεση από τον 45Dope παρέα με τον Hot Like Peppa. O νεαρός 45 DOPE είναι από τα πολύ φρέσκα ταλέντα στους κύκλους των dj με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, και παίζει χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο βινύλια και με αρκετά δικά του cuts και dubplates με Βreaks και Ηip Ηop και παράλληλα στοιχεία από Αfro, Jazz, Funk. 

Όλα αυτά λοιπόν το προσεχές Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η έναρξη έχει οριστεί για τις 22.30 και η είσοδος στον χώρο του Γαία κοστίζει 5 ευρώ. be there!


*Ο Paranoise Radio θα προσφέρει μέσω διαγωνισμού στην εκπομπή της Ανδρομάχης αυτήν την Τετάρτη 18.00 με 20.00 δύο προσκλήσεις σε ακροατές του για το event. Για να συμμετέχετε στέλνετε  τα ονοματεπώνυμά σας όταν ακούσετε την έναρξη του διαγωνισμού στο contest@paranoiseradio.com και στο τέλος του δίωρου show θα ανακοινωθούν οι δύο νικητές.

No comments: