Friday 30 October 2009

Leb Laze - Rasheed's Dream

Είναι πραγματικά πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν ξαφνικά ανακαλύπτεις ένα album από κάποιον άγνωστο μουσικό και θέλεις να το ακούς και να το ξανακούς συνέχεια μέχρι να το λατρέψεις. Έτσι συνέβη όταν πριν από κάποιους μήνες έπεσα πάνω στον Leb Laze και το Rasheed's Dream, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008. O dj Ryan Raja Rasheed από την πόλη της Atlanta των ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την μουσική, γράφοντας μουσικές και παίζοντας στα καλύτερα clubs και bars της Αtlanta. Aγαπάει και ασχολείται περισσότερο με την hip hop, και συγκεκριμένα πια με glitch hop, abstract, downtempo, instrumental, μολονότι έχει ένα αχανές μουσικά παρελθόν, που περιλάμβανε μέχρι και soul, funk ή rnb.

H πρώτη του δισκογραφική δουλειά είναι το 2003 με το Pressure EP που έβγαλε και κυκλοφόρησε με την συμμετοχή του Αhmad Szabo μέσω της Eastern Developments, λίγο μετά την κυκλοφορία ενός ΕP του Daedelus στην συγκεκριμένη εταιρεία, στην οποία άνηκε και ο Εliot Lipp. Αργότερα το 2006 ο Leb Laze, όπως είναι ευρέως γνωστός, κυκλοφορεί μαζί με το electro/rock group Excepter ένα 12" βινύλιο σε 500 κόπιες από την Hoss Records συνεχίζοντας τους πειραματισμούς του. Παράλληλα συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς από Αμερική και Ευρώπη, όπως πχ τον φίλο του Prefuse 73, τον οποίο μάλιστα ακολουθεί σε ολόκληρο το tour ανά τον κόσμο, συμμετέχει σε compilations releases και δεν διστάζει να κάνει τολμηρά remixes, συνήθως από κοινού με φίλους του από την νυν δισκογραφική του, την Arepaz, όπως τον Chris Devoe.

Ώσπου φτάνει η μαγική στιγμή του Νοέμβρη του 2008 και ο Leb Laze βγάζει ένα πραγματικά εντυπωσιακό και πολύ δυνατό album, το Rasheed's Dream. Το album κινείται φυσικά σε glitch hop ρυθμούς, είναι downtempo σε γενικές γραμμές και έχει πολύ abstract μέσα του! Περιλαμβάνει 11 tracks με συνολική διάρκεια τα 48 λεπτά, ενώ ξεχωρίζουν με την πρώτη κιόλας ακρόαση 3 κομματάρες! To πρώτο track, θα λέγαμε ότι είναι το hitάκι του cd, έχει τον τίτλο Interpretations, έχει φωνητικά που τσακίζουν από κάποιον Francisco Rodriguez Jr, σκάει όντως τέλεια στα αυτιά του ακροατή, τα σπάει κανονικά και αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο και όσο πιο δυναμικά γίνεται το album. Όμως το γαμιστερό για μένα τραγούδι είναι το τρίτο track, Wee Sees Scenes. Έχει μία ωραία μελωδική εισαγωγή 3 λεπτών όπου ακούγονται βαρύγδουπες λέξεις που προκαλούν σκέψεις στον σύγχρονο σημερινό κόσμο, και στα τελευταία 2 λεπτά είναι για να δυναμώσεις τα μπάσσα στο full, τα vibes να κορυφωθούν και το μέρος να τρέμει! Μιλάμε για πραγματικά απίστευτο κομμάτι, για σπασίματα! Επίσης, ξεχωρίζω και το Into the Sunshine, 5o track κατά σειρά στο cd, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα κομμάτια είναι αδιάφορα. Το αντίθετο μάλιστα, περιλαμβάνει κι άλλα ωραίο και λίγο πιο χαλαρά tracks, αλλά και ενδιαφέροντα remixes σε κομμάτια του Leb Laze από άλλους καλλιτέχνες της Arepaz.

To Rasheed's Dream κυκλοφόρησε από την αριστερών καταβολών δισκογραφική της Atlanta, Arepaz, αλλά και από την RL66 στην Ιαπωνία και την υπόλοιπη Ασία πριν από σχεδόν έναν χρόνο και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα όλους εσάς ειδικά που σας αρέσει το hip hop! Ψάξτε το, βρείτε το, κατεβάστε το ή όχι, ακούστε το σίγουρα πάντως!

1 comment:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!