Sunday 4 October 2009

Report from Dj Krush live @Block33

Την περασμένη Πέμπτη είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά τον Dj Κrush live στην Θεσσαλονίκη και παραβρεθήκαμε στον χώρο του Βlock33 να απολαύσουμε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της hip hop ever. Ήταν φυσικό το Block33 να γεμίσει από νωρίς με πολλούς που ανυπομονούσαν να δούνε τον 47χρονο πρωτεργάτη της Ιαπωνικής Hip Hop, o οποίος όμως δεν αρκείται σε κανένα όριο στις μουσικές του επιλογές. Το ίδιο έκανε κι αυτήν την φορά, όπως και πέρσι που τον είχαμε δει στο It's only, τότε ήταν όμως απλό set ενώ τώρα ήταν όλα διαφορετικά! Αρχικά, ο ήχος στην παλιά υδρόγειο είναι πολύ καλός, και γενικότερα σαν stage νομίζω μπορεί να σηκώσει τέτοια ονόματα, κάτι το οποίο είναι θετικό για την πόλη. Ο κόσμος γέμισε από νωρίς τον χώρο και ήταν παρών στα πρώτα set της βραδιάς, από Dj Booker - Cayetano και Tsaro.

Παίζοντας για 1.30 ώρα, όπως και την προηγούμενη στην Αθήνα, έβαλαν τον κόσμο στο κατάλληλο κλίμα για την συνέχεια της νύχτας. Με downtempo, abstract μελωδίες, κάποια beats, και πολύ scratching από τον Booker, λίγο διαφορετικοί κι οι 2 από αυτά που συνήθως παίζουν, παρουσίασαν ένα ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον live set. Ο κόσμος ψήθηκε και όταν η ώρα πήγε 12.30 και Booker - Cayetano αποχωρούσαν από τα decks υπό τον ρυθμό του Jahova όλοι ήταν χαρούμενοι και έτοιμοι για το live set του Krush.

O καλλιτέχνης της Ninja Tune πραγματικά σε κάποιες στιγμές καθήλωνε το κοινό με τις επιβλητικές ατμοσφαιρικές μουσικές του! Κυριάρχησαν instrumental, downtempo, trip hop ρυθμοί με συνοδευτικά breakbeats σε κάποια κομμάτια με τις κoρυφαίες στιγμές να είναι στα πιο γνωστά κομμάτια, όταν ο κόσμος χόρευε περισσότερο και αποθέωνε τον Krush. Μία από αυτές ήταν στο Stormy Cloud, ενώ γενικά ο Krush έπαιξε tracks τόσο από παλαιότερες όσο κι από κάπως πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του. Ακόμη έπαιξε πάρα πολύ Ninja Tune στο live set του όπως ήταν αναμενόμενο, πχ το Οrgan Donor του Shadow όταν και έγινε χαμός στο Block33, και επίσης έκανε πολλά remix σε tracks και artists που έχει δείξει ότι εκτιμάει, για παράδειγμα οι Portishead. Ο Κrush συνολικά ανέβηκε 3 φορές στο stage παίζοντας για περισσότερο από 2.30 ώρες και οk, η τρίτη φορά ίσως δεν χρειαζότανε, αν και ο ίδιος το έκανε για να ανταμείψει το ένθερμο κοινό και φάνηκε να το διασκεδάζει.

Aυτά από την Πέμπτη 1/10, ενά πολύ ωραίο βράδυ στον γεμάτο από ζωή χώρο του Βlock33. Επόμενο ραντεβού με τον πολυχώρο του Βlock σύντομα...

2 comments:

Anonymous said...

Sorry gia to "Anonymous" alla variemai na kanw login...

Ithela apla na epishmanw oti OLA ta kommatia pou epaikse o Cayetano me ton Dj Booker - ektos tou teleutaiou "jahova" apo Rusko- htan apo tous 2 teleutaious diskous tou Cayetano.

Kai htan LIVE! :)

Me ektimisi
Stelios.

margasv said...

Sovara? den to h3era! euxaristw gia thn plhroforia! poly wraia tracks tote exoun ta albums tou cayetano! great ;-)