Thursday 29 October 2009

Hudson Mohawke releases Butter! WARPCD188

Eπιτέλους βγήκε. Το debut lp του 22χρονου Σκοτσέζου Ηudson Mohawke κυκλοφόρησε πριν 3 ημέρες μέσω της ιερής Warp Records και σκίζει. Ένα album που προσωπικά περίμενα πολύ καιρό να ακούσω και περίμενα πως και πως να βγεί. Σίγουρα το 2009 είναι η χρονιά του και το αποδεικνύει περίτρανα με την πρώτη ευκαιρία και ανά πάσα στιγμή!

Απασχόλησε πολύ κόσμο φέτος και οι κυκλοφορίες του έφτασαν να γίνουν μεγάλες επιτυχίες, υπερκόμματα όπως Overnight, Οοοps αλλά και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπως Flying Lotus, Declaime, Rustie (κολλητάρι του Mohawke, είναι μαζί και στην κολεκτίβα LuckyMe με έδρα την Γλασκώβη), συννάμα με τους Heralds of Change (Hudson Mohawke + Mike Slott) και τις εμφανίσεις σε radio shows (βλέπε show Mary Anne Hobbs) τον έφεραν στην κορυφή και στην διεθνή αναγνώριση από τον τύπο και από καλλιτέχνες απ'όλο τον κόσμο. Ο νεώτερος φιναλίστ στην ιστορία του UK DMC επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον ελλαδικό χώρο πριν μερικούς μήνες, στο περασμένο Synch Festival, και παρ'όλο που δεν κατάφερα να παρευρεθώ εκεί άκουσα τα καλύτερα λόγια για την εμφάνιση του, περιμένουμε την επόμενη γιατί όχι και στην Θεσσαλονίκη.

Το Butter όπως ανέφερα και πιο πάνω αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο album του Μohawke και ήδη παίζει παντού, ενώ τα ΜΜΕ γράφουν τα καλύτερα για ένα καθόλου συγκεκριμένο και αρκετά ιδιαίτερο album χωρίς ταμπέλες για συγκεκριμένα είδη μουσικής, δηλαδή ένα καθαρά freestyle album. Wonky, Glitch Hop, Crunk Step και αρκετά είδη ακόμα συνδιάζονται σε αυτό το μουσικό ταξίδι που πειραματίζεται και συνθέτει ήχους και μελωδίες με τον μοναδικό τρόπο του Mohawke δίνωντας ένα μοναδικό χαρακτήρα στο album.

Τα κομμάτια που ξεχώρισα είναι αρκετά και η αρχή γίνεται με το μελωδικότατο Gluetooth με τα υπέροχα φωνητικά και τους space aged ήχους συνοδευόμενα από δυνατά μπάσα, μετά πιο sexy pop κομμάτια όπως το Joy Fantastic με τρελά φωνητικά από τον Olivier De Soul και Tell Me What You Want From Me feat Dam Funk. Πιο experimental κομμάτια όπως το ZOo00oom και το Fruit Tooch δίνουν άλλο χαρακτήρα στο album, ενώ θα βρείτε και μερικά διαμάντια ακόμα όπως τα Rising 5, Αllhot μαζί με την ΓΑΜΑΤH Nadsroic και Black n Red για κλείσιμο.

Ακούστε το γιατί τα σπάει, εδώ!!!!!

Tracklist:
01. Shower Melody
02. Gluetooth
03. Joy Fantastic ft. Daysoul
04. 3.30
05. Trykk
06. Fruit Touch
07. ZOo00OOm
08. Acoustic Lady
09. Rising 5
10. Twistclip Loop
11. Just Decided ft. Oliver Daysoul
12. No One Could Ever
13. Velvet Peel
14. Tell Me What You Want From Me ft. Dam-Funk
15. FUSE
16. Star Crackout
17. Allhot ft. Nadsroic
18. Black N Red

cheerz m8s

No comments: