Sunday 29 April 2012

5/5 Modal Analysis Label Launch Party

Το Σάββατο 5 Μαίου η ομάδα REFORM θα φιλοξενήσει στο gig space του Six D.o.g.s τo εναρκτήριο party της δισκογραφικής εταιρείας Modal Analysis. Το νεο αθηναΐκό label ΜΑ θα γιορτάσει την γέννησή του με ένα μαραθώνιο techno party.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρευρεθεί ο Γάλλος παραγωγός Kangding Ray, μέλος της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Raster-Noton για ένα μοναδικό live, καθώς επίσης και το ανερχόμενο δίδυμο Cassegrain, οι οποίοι μαζί αποτελούν τους συντελεστές της πρώτης δισκογραφικής κυκλοφορίας στην Mοdal Analysis και θα παίξουν ένα ολοκληρωμένο live performance.


O Kangding Ray είναι ο David Letellier, γεννημένος στη Γαλλία το 1978, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Ο ΚR εξελίχθηκε ως κιθαρίστας και ντράμερ σε μπάντες που οι επιρροές τους κυμάνθηκαν απο noise-rock μέχρι jazz, πριν αγοράσει ένα sampler και εισχωρήσει στην ηλεκρονική μουσική. H μουσική του Kangding Ray αντικατοπτρίζει το ευρύ μουσικό του υπόβαθρο και έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να μετατρέπει beats και ατμοσφαιρικά ηχοτοπία σε αργά εξελισόμενες συνθέσεις.

Ο KR συνδιάζει μηχανήματα με αληθηνά όργανα σε μία ευφυή και ρυθμική ακολουθία, ενσωματώνοντας θορύβους, τείχη από παραμόρφωση, ογκώδεις μπασογραμμές, φωνητικά και field recording, αναμειγνύοντας techno grooves με σκοτεινές υφές, πάντα στα όρια μεταξύ πειραματικής μουσικής και της club κουλτούρας.

Οι Cassegrain προέρχονται μέσα από μία τυχαία συνάντηση στο Red Bull music Academy στην Βαρκελώνη μεταξύ του Ελληνοβρετανού παραγωγού Τσιρίδη και του συνθέτη Evirgen που εδρεύει μεταξύ Βερολίνου και Βιέννης. Το project τους εξερευνά τις βάσεις μεταξύ της σκοτεινής, ωμής techno και ήχων επηρεασμένους από την Μεγάλη Βρετανία.

Για το δισκογραφικό τους ντεμπούτο στην Microwave το ντουέτο δούλεψε μαζί με τον dubstep φωστήρα Benga, ο οποίος δάνεισε τα φωνητικά του για πρώτη φορά. Η δεύτερη και τρίτη δισκογραφική δουλειά των Cassegrain κυκλοφόρησε απο την Prologue, ένα απο τα σημαντικότερα label όπου δραστηριοποιούνται στην techno σκηνή, κερδίζοντας την υποστήριξη από διεθνούς φήμης Djs όπως οι Speedy J, Peter Van Hoesen, Terence Fixmer, Lucy, Cio D'Οr, Edit Select και πολλούς άλλους. Η τελευτέα τους παραγωγή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή από την Ιταλική M_Rec Ltd ενώ η επερχόμενη κυκλοφορία τους με τίτλο "Plate EP" αναμένεται αρχές Μαίου 2012 απο το νέο Αθηναίκο label, Modal Analysis. Οι Cassegrain εκτελούν Live set χρησιμοποιόντας software και hardware, ενώ ως Djs χρησιμοποιούν βινύλια και CD.

Επίσης στα πλαίσια της βραδιάς και ώρα 11μμ. θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ της Amelie Ravalec με τίτλο "Paris/Berlin: 20 Years of Underground Techno" στο project space του Six d.o.g.s. Εδώ βλέπετε και το οfficial trailer της προβολής.


Το line up συνεχίζεται με το νέο αστέρι της παριζιάνικης techno σκηνής Marcelus, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ την βραδιά θα κλείσει ο πολυτάλαντος Έλληνας Sawf. Το ζέσταμα της βραδιάς θα αναλάβουν 2 από τους συνιδιοκτήτες της Modal Analysis, Slydex και AlxP.

To ερχόμενο Σάββατο λοιπόν στον χώρο του Six Dogs στην Αθήνα, Αβραμιώτου 6-8 στο Μοναστηράκι, με είσοδο 13 ευρώ στο ταμείο και 10 στην προπώληση από το Habeat Records στα Εξάρχεια αλλά και το RA.

No comments: