Monday 4 February 2013

Electronic Music Workshop Closing Party @Βιοτεχνία 7/2


Έναν μήνα πριν, ο Paranoise σε συνεργασία με την ομάδα Selfnode και την Βιοτεχνία ξεκίνησε μία σειρά μαθημάτων αλγοριθμικής σύνθεσης ηλεκτρονικής μουσικής με χρήση του λογισμικού SuperCollider



Πολλές γραμμές κώδικα αργότερα, γιορτάζουμε την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων: Audiovisuals, live electronics και DJsets, σε ένα πρωτότυπο party έξω από τα νερά της εμπορευματοποιημένης ψυχαγωγίας.



The line-up:

Τζαφερίδης Νίκος,  Αδάμ Δημήτρης : "Dog Universe" (A/V Project)

Ο Νίκος Τζαφερίδης είναι καλλιτέχνης της κινούμενης εικόνας με διεθνή δραστηριότητα. Ζει στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται σαν σκηνοθέτης, Art Director και Designer. Ο Δημήτρης Αδάμ είναι μουσικός, συνθέτης και εκπαιδευτικός στο χώρο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. 

Το έργο "dog universe" έχει διακριθεί με το 1ο Βραβείο Πειραματικού Βίντεο στο STRANGE SCREEN IV film festival  (12 - 16 Οκτωβρίου 2005 - Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Σάββας Μεταξάς (Live)

Ο Σάββας Μεταξάς είναι γνωστός για την παρουσία του στην ευρύτερη πειραματική σκηνή με το alter ego του “inverz”. Αυτοδίδακτος μουσικός, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε διάφορα συγκροτήματα πριν σχηματίσει τους “Good Luck Mr Gorsky”. Ακολούθησε η σταδιακή μετάβαση σε synthesizers και ηχογραφήσεις τοπίου ως εργαλεία σύνθεσης. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ ως “inverz” ενώ το ομώνυμο Cd στην Orila είναι η πρώτη του απόπειρα προς μια λιγότερο συνηθισμένη, μινιμαλιστική, kraut προσέγγιση. 

Δραστηριοποιείται με την Granny records στην έκδοση μουσικών έργων. Για τις ανάγκες αυτής της βραδιάς, ο Μεταξάς θα παρουσιάσει υλικό από την νέα του ομώνυμη κυκλοφορία (Savvas Metaxas, orl 13). Αυτός ο δίσκος προσδιορίζεται από την έντονη χρήση του 'dark energy' semi-modular συνθεσάιζερ σε συνδυασμό με επεξεργασμένες ηχογραφήσεις τοπίου.

Selfnode (Live)

Οι SelfNode είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε από τον Ασβεστά Δημήτρη και τον Τρέντο Δάκη. Το κεντρικό ενδιαφέρον τους είναι το μουσικό live performance και η δημιουργία ηλεκτρονικής μουσικής παίζοντας ζωντανά με διάφορα μουσικά εργαλεία.

Hardware - software -DIY  kits και αυτοσχέδιες τεχνικές επικοινωνίας και συγχρονισμού σε συνδιασμό με αντικειμενοστραφή προγραμματισμό χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ζωντανής μουσικής δομημένου αυτοσχεδιασμού.

Paranoise producers and guests (DJsets)

Tην βραδιά θα κλείσουν παραγωγοί και φίλοι του σταθμού σε ρόλο DJ, παίζοντας αγαπημένες παραγωγές σύγχρονης ηλεκτρονικής.

Την Πέμπτη 9μμ, 7/2 στην Βιοτεχνία (Ορφανίδου 4, πρώτος όροφος), Θεσσαλονίκη.

No comments: