Thursday 29 September 2011

Kill Emil's The Corner LP on BeatQuick

Μία πολύ ωραία μουσική κυκλοφορία εγχώριας παραγωγής έκανε την εμφάνισή της το φετινό καλοκαίρι. Ήρθε από την Αθήνα και τον Kill Emil που κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο The Corner στην νεοσύστατη BeatQuick records, label που δημιούργησε ο ίδιος από κοινού με τους Billa Qause, J Melik, Elephant Phinix.

Στο The Corner θα βρείτε 18 κομμάτια με συνολική διάρκεια τα 50 λεπτά και θα ακούσετε beats, hip hop, breaks, trip hop, αλλά και κάποιες reggae στιγμές με το αποτέλεσμα να είναι άκρως ενδιαφέρον και απολαυστικό στην ακρόαση του δίσκου.

Ξεχωρίζουν τo You know why σε downtempo ύφος, το εξαιρετικό Make me cry, το Ιnhale exhale σε reggae dub ρυθμό όπως και το Greenleaf Lover, ίσως το καλύτερο απ' όλα με ένα εξαιρετικό clip, και το the Truth.

Δεν λείπουν αρκετά instrumental tracks, ενώ ακόμη, συμμετοχές έχουν και οι J Melik και Billa Qause σε κάποιες παραγωγές, όπως και ο Elephant Phinix στο μικρόφωνο στα Stick it stick it και Appreciation to the mic. Eπίσης, από τις καλύτερα σημεία του album είναι το remix του Palov στο Summer with melodica.

Ο γεννημένος στην Βραζιλία και μεγαλωμένος στην Αθήνα Κill Emil, είναι γνωστός και από τους Cinekod, σχήμα που είχε φτιάξει και κυκλοφόρησε στο παρελθόν δύο albums σε post rock, με το πρώτο του release σαν Kill Emil να έρχεται το 2009, I can hear it now, στην Cast-a-blast. To The Corner αποτελεί την πρώτη κυκλοφορία της BeatQuick με την δεύτερη να βγαίνει αύριο, και πρόκειται για το album Vintage Treat από τον J Melik. To Vintage Treat προσφέρεται δωρεάν για downloading πατώντας σε αυτό το link! enjoy 'em!

No comments: