Tuesday 3 May 2011

Professor Skank & Northical live @Sknipa

Αύριο Τετάρτη 4 Μαϊου το bar Σκνίπα στην Θεσσαλονίκη φιλοξενεί για πρώτη φόρα σε μία από τις τελευταίες βραδιές του ορόφου, καθώς τις επόμενες βδομάδες μετακομίζει σε νέο χώρο στην ίδια περιοχή, τον πρωτεργάτη της Dub στην Ελλάδα, Professor Skank, σε ένα αυθεντικό live dub mix. O Professor Skank, γνωστός και από την ιστορική reggae μπάντα της Θεσσαλονίκης Soulfire, έρχεται από το νότο αυτήν την φορά με καινούριες παραγωγές από τις πρόσφατες κυκλοφορίες της Renegade records με νέες συνεργασίες με ονόματα όπως Αfrikan Simba, Zion Train, Fundracar, Dub Incorporation κ.ά.

Με νέο και παλιό δυνατό υλικό που θα τζαμάρεται live and direct, η βραδιά στην Σκνίπα με τον Professor Skank και τον οικοδεσπότη στα decks και στην melodica, resident dj του bar, Νorthical, αναμένεται εκρηκτική! To live ξεκινάει από τις 22.30, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν από εκεί τα νέα 10ιντσα.

Λίγα λόγια για την μέχρι τώρα διαδρομή του Professor Skank στην μουσική. Ξεκίνησε να μιξάρει reggae/dub από την πρώιμη ηλικία των 14 ετών. Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί μοιάζουν με αυτές του τεράστιου Mad Professor, τον οποίο αποκαλεί δάσκαλο ο Professor Skank και μάλιστα είχε την τύχη να πραγματοποιήσει το όνειρό του που ήταν η συνεργασία μαζί του. Παράλληλα, έχει κάνει πολλές ακόμη σημαντικές για τον ίδιο και την σκηνή στην Ελλάδα συνεργασίες με σπουδαία ονόματα, τόσο δισκογραφικά όσο και σε live shows, τα οποία είναι φωτιά! Επίσης, έχει κυκλοφορήσει το solo album του Industrial Democracy, ενώ δουλεύει συνεχώς νέο υλικό. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 7ιντσο Acropolis Dub στο label του master της dub Νeil Perch αλλά και το 12ιντσο The Life That I Choose στην Universal Egg. Στο επόμενο διάστημα αναμένουμε την εμφάνισή του Professor Skank σε δύο νέα releases των Zion Train του στην ίδια εταιρεία, αλλά και νέες κυκλοφορίες στην Renegade records και όχι μόνο.

tomorrow @Sknipa music bar / Get ready for dis soundsystem! / από την dub των 90's στην dub του σήμερα / Dub the Dancefloor!

2 comments:

Anonymous said...

8a maste ekei... :)

Anonymous said...

ολοι σκνιπα αυριο ρεε!
jah jah music jah jah sound,
jah jah city jah jah town.