Wednesday 25 May 2011

Flying Fortress' exhibition in Thessaloniki

Μία πρωτότυπη έκθεση του φημισμένου graffiti/street art καλλιτέχνη Flying Fortress φιλοξενείται από την περασμένη εβδομάδα στον χώρο του Box Gallery στην Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου και καθημερινά μπορείτε να την επισκέπτεστε στο ισόγειο του Box Gallery, λίγο πάνω από το συντριβάνι της Ναυαρίνου στην οδό Απέλλου 6.

Εκεί έχετε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην χώρα μας να συναντήσετε έργα του Γερμανού artist αλλά και σπάνια limited edition designer toys από την προσωπική του συλλογή. Ετοιμαστείτε για μία διαφορετική εμπειρία, καθώς ο καλλιτέχνης πρόκειται να ξεδιπλώσει το δημιουργικό του ταλέντο, χωρίς περιορισμούς, μέσα από έργα αλλά και απευθείας παρεμβάσεις στους τοίχους της γκαλερί, μέσα αλλά και έξω από αυτήν, και όπου τον οδηγήσει η έμπνευση του.

Ο Flying Fortress είναι μία από τις σημαντικότερους νέους εκφραστές της παγκόσμιας street art σκηνής. Με έδρα το Μόναχο της Γερμανιας, ξεκίνησε με το κλασσικο graffiti απο τις αρχες της δεκαετιας του 90. Υστερα απο μερικα χρονια ενιωσε "κολλημενος" σε μονοδρομο, γι' αυτο σταματησε το writing και αφοσιωθηκε στις γραφιστικες σπουδες του. Επιστρέφοντας με νέες ιδέες και επιρροές, αναγεννήθηκε στην αρχή της χιλιετιας και επέστρεψε στους δρόμους μαζί με τα διάσημα του Teddy Troops. Πρώτα εμφανίστηκαν σε αφίσες, stickers και σαν κομμάτια σε τοίχο, αλλά αργότερα εμφανίστηκαν και σε τρισδιάστατη μορφή, σαν urban vinyl toy. Σήμερα, οι «Στρατιές» του συνεχίζουν να εισβάλουν επιτυχώς ανά τον κόσμο, κατακτώμντας δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, από το Βερολινο και το Λος Αντζελες μέχρι το Τοκυο και τη Νεα ζηλανδια. Αυτόν τον καιρό οι δημοφιλείς χαρακτήρες κατακτούν και την Θεσσαλονίκη, μέσα από το αρχηγείο του Box Gallery.

No comments: