Thursday 12 May 2011

Asian Dub Foundation live in Greece

Ένα πολύ μεγάλο group με τεράστια επιρροή στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, αρχικά της Βρετανίας και μετέπειτα στον υπόλοιπο κόσμο, θα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην χώρα μας για δύο πολύ δυναμικά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι Asian Dub Foundation έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν στην συνείδηση πολλών ονόματα παρόμοιας μουσικοκοινωνικοπολιτικής απόχρωσης όπως πχ.οι Ska-P. Κατάφεραν αρχικά να ενώσουν και να εκφράσουν τους μη Ευρωπαίους μετανάστες του Λονδίνου μέσω της μουσικής τους αλλά και των workshops που διεξήγαγαν για χάρη της μουσικής κυρίως επιμόρφωσης της ασιατικής νεολαίας του Λονδίνου. Ως αποτέλεσμα αυτών ήταν να σχηματιστεί το 1993 το group με πρωτεργάτη τον Pandit G έχοντας δίπλα του τους Chandrasonic, Sun-J, Aktarv8r και άλλους.

Στα 16 αυτά χρόνια της συνεχούς παρουσίας τους με πολλά live ανά τον κόσμο και 7 albums οι Αsian Dub Foundation έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, αρνούμενοι να ξεχάσουν τον κόσμο που τους ανέδειξε, αρνούμενοι να ξεχάσουν την επαναστατική χροιά της μουσικής τους, αρνούμενοι να συμβιβαστούν στο σαθρό παρόν. Φωνάζουν δυνατά όπου βρίσκονται για τους καταπιεσμένους, για τα δίκια των ανθρώπων. Μουσικά κινούνται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει dub, breakbeat, rap με επιθετικά ragga φωνητικά, dancehall και πολλά punk στοιχεία! Το 2000 με το Community Music oι ΑDF καταξιώνονται και φτάνουν στο άκουσμα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο λαμβάνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά σχόλια από κάθε δισκοκριτική, αν και ήδη το Rafi's Revenge είχε προετοιμάσει το έδαφος. Έπειτα το Enemy of the Enemy το 2003 συνέχισε αντάξια τις επιτυχημένες κυκλοφορίες τους, ενώ μετά από ένα δισκογραφικό
διάλειμμα λίγων ετών, έβγαλαν το 2008 το πολύ καλό album Punkara. Τρία χρόνια πειραματισμών ακολούθησαν μέχρι σήμερα το 2011, όπου οι Asian Dub Foundation κυκλοφόρησαν τη νέα τους ολοκληρωμένη δουλειά, το εκρηκτικό Α Ηistory of Now, όπου φαίνεται η εξέλιξη του ήχου τους, και στα 12 κομμάτια που περιέχονται περιλαμβάνονται και drum n bass και dubstep παραγωγές.

Οι Αsian Dub Foundation εμφανίζονται αρχικά αύριο Παρασκευή 13 Μαϊου στο Gagarin 205 στην Αθήνα, όπου οι πόρτες θα ανοίξουν από τις 21.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν σε προπώληση και ταμείο 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα. Στην Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν την επόμενη μέρα Σάββατο για live εμφάνιση στο Stage του Block33, με τα εισιτήρια να είναι στα 22eu προπώληση και 25 στο ταμείο, με support από τον DJ Booker.

No comments: