Sunday 14 June 2009

63 High + Last Rizla live @Syros


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και στη Σύρο του ετοιμάζουμε μια ακόμα καλύτερη υποδοχή από ότι τα μπάνια στις παράλιες, το sunbathing και τους απείρους ατελείωτους καφέδες στην παράλια της πόλης.

Οι 63 high έρχονται στο νησί για ένα live στις 21/6. Για να τα σπάσουν όλα. Για να ακούσουμε ήχους ska reggae και punk. Το Θεσσαλονικιό σχήμα των 63 high είναι ήδη γνωστό για τις συνθέσεις του, το ύφος και την ενέργειά του. Έρχονται για να ταράξουν το ήρεμο κλίμα του καλοκαιριού που το μόνο ενδιαφέρον που έχει από ήχους είναι τα πλιτς πλιτς των κυμάτων και τα τζιτζίκια που τρίζουν τα απογεύματα. Σχηματίστηκαν το 1997 με συνδετικό κρίκο την αγάπη για τη ska και την punk μουσική. Πιστεύουν πως ο συνδυασμός αυτών των δυο μουσικών στυλ και του skateboard προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία – ένα άψογο trip το όποιο σχεδόν 12 χρόνια μετά την ίδρυση τους σίγουρα ταξιδεύει παρά πολλούς. Οι 63 high εκπροσωπούν επάξια των συνδυασμό διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων και καλής μουσικής. Παίζουν λοιπόν μία μίξη από punk, ska και reggae. Έχουν την δική τους ανεξάρτητη εταιρία Plagiarism records όπου μέσω αυτής δημιούργησαν τα cd τους τα οποία μοιράζονται σε live η’ πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές σε άλλους χώρους(δείτε το MySpace των 63 high για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία διανομής σε διάφορες πόλεις).

Τους Last Rizla τους είχαμε ακούσει και μας είχαν εντυπωσιάσει τον Φεβρουάριο στα πλαίσια των συναυλιών του πολιτιστικού φεστιβάλ “ReAct” που είχε διοργανωθεί στην Ερμούπολη αποκλειστικά από φοιτητές. Τότε ο Paranoise είχε καλύψει τις συναυλίες με ένα «άριστης ποιότητας» broadcast με τον TreloNick να επιμελείται της εκπομπής (τσίμπα και το κομπλιμέντο σου ρε τρελέ!). Οι ίδιοι έχουν δηλώσει παρά πολύ σωστά πως το είδος τους περιγράφεται ως experimental-fusion-punk (myspace). Και πιστέψτε με έχουν δίκιο, αλλά για να το καταλάβετε πρέπει να τους δείτε από κοντά. Με ήχους δυνατούς, εκρηκτικούς σχεδόν νευρωτικούς και δεμένους θα παρουσιάσουν ένα live άριστο! Πρίν από μερικούς μήνες ηχογράφησαν το demo cd τους στην Θεσσαλονίκη κάνοντας έτσι ακόμα ένα βήμα μπροστά σαν μπάντα.

Σίγουρα η συναυλία θα έχει εξαιρετικό vibe, τρελή διάθεση, κόσμο, μουσικάρες και φυσικά μπύρες από το κυλικείο δίπλα! Αν όλα πάνε καλά με το δίκτυο και τις συνδεσμολογίες ένα ακόμα broadcast θα λάβει χώρα από τον Paranoise(ο όποιος στηρίζει όλες αυτές τις ενέργειες με χαρά, κέφι, στυλ και μπρίο), προκειμένου να ακουστούν οι μουσικές των δυο συγκροτημάτων through the net. Όπως και να έχει, ένα live report είναι καθοδόν για να ενημερωθείτε όλοι σας, στην περίπτωση που δεν μπορέσετε να παραβρεθείτε.
Ελπίζουμε να πάνε όλα τέλεια! Θα τα πούμε εκεί!

21/6 αμφιθέατρο πανεπιστημίου / Ερμούπολη Σύρου/ 20:30

1 comment:

Archimides said...

ΩΩΩ nice!
Καλωσήρθες και στο blog λοιπόν!