Saturday 31 August 2013

Carlton Livingston x Blend Mishkin x Burger Project


Ένα κομμάτι δυναμίτης βγήκε στο προσκήνιο εδώ και λίγες μέρες από την Cast-A-Blast και αναμένεται να αγαπηθεί πολύ από τoυς φίλους του reggae dancehall όταν και θα κυκλοφορήσει, στις 15 του Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνεργασία ανάμεσα στους Blend Mishkin, Τhe Burger Project και Carlton Livingston. Πως προέκυψε όμως το όλο θέμα? Όταν αρχικά ζητήθηκε από τον ιδρυτή και παραγωγό της αθηναϊκής εταιρείας να γράψει το Φθηνά Χαρέμια ΕP για λογαριασμό της επιδραστικής εναλλακτικής μπάντας των τελευταίων ετών με μεγάλη εγχώρια απήχηση, τους Burger Project, κανείς δεν φανταζόταν τις σχέσεις μουσικής συμπάθειας και ταύτισης που θα ανέκυπταν.

Με το συγκεκριμένο ΕP που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο οι Burger Project επιχείρησαν να φέρουν κομμάτια, "παραδοσιακά" ελληνικά του 20ου αιώνα διασκευασμένα στον ήχο του 21ου. Ένα από αυτά, το γνωστό Τσιγγάνα με την συμμετοχή μάλιστα της Ματούλας Ζαμάνη σε παραγωγή πάντα του Βlend Mishkin και ενορχήστρωση των Burger Project, αποτέλεσε ουσιαστικά την έμπνευση για το project που παρουσιάζεται σήμερα.

Αφού δούλεψε περαιτέρω το αρχικό κομμάτι για να το φέρει σε μια περισσότερο dancehall κατάσταση, ο Blend Mishkin το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας ταλαντούχος ΜC που θα έντυνε ιδανικά με τα φωνητικά του την παραγωγή. Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο ενός πρωτοπόρου της reggae σκηνής, Carlton Livingston, με 30 δημιουργικά χρόνια και κυκλοφορίες σε πολλά labels, όπως GG's, Studio One, Dynamite, Volcano, Taxi, Powerhouse, Jammys, Hit Bound κλπ. 


Το single έχει την επωνυμία Born Troublemaker και έρχεται προς διάθεση, με το oμώνυμο κομμάτι και την dub version του σε περίπου δύο βδομάδες από τώρα. enjoy it!

1 comment:

Anonymous said...

big up!