Friday 9 August 2013

upcoming Larry Gus - Years Not Living LP


Ένας από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες παραγωγούς των τελευταίων ετών και ανερχόμενο όνομα στην διεθνή σκηνή προσφάτως κάνει πάλι το "θαύμα" του και έρχεται να μας εντυπωσιάσει εκ νέου. 

Ο λόγος για τον εκπληκτικό και πάντα ιδιαίτερο Larry Gus, που μετά το ντεμπούτο άλμπουμ του Silent Congas τον Νοέμβριο του 2012 στην σπουδαία DFA Records εξ Αμερικής, ολοκλήρωσε την δεύτερη προσωπική του δουλειά στην εν λόγω εταιρεία και τρίτη συνολικά καθώς είχε προηγηθεί το φανταστικό εξωπλανητικό Stitches το 2009 στην Cast-A-Blast. 




Έτσι, όλα είναι πια έτοιμα για την νέα αυτή κυκλοφορία που θα έχει τον τίτλο Years Not Living και θα περιλαμβάνει δέκα αυτοτελείς δημιουργίες με συνολικό χρόνο τα 38 λεπτά. Πηγές έμπνευσης για τον δίσκο αυτό αποτέλεσαν ο συγγραφέας Georges Perec και ο μουσικός Lucio Battisti με το album Anima Latina του 1974.

Σε αυτόν τον δίσκο ο Παναγιώτης Μελίδης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του ανατρεπτικού παραγωγού με καταγωγή την Βέροια που τόσο αγαπάει, έχει διατηρήσει τα στοιχεία που έκαναν την μουσική του ιδιαίτερη και ταυτόσημη με το όνομά του, ενώ ο ήχος του έχει εξελιχθεί κι άλλο σε μια πιο μοντέρνα αλλά και χορευτική έκφανση. Ηλεκτρονικός με πολλά φωνητικά πειραγμένα και μη, κάποια pop ψυχεδέλεια όπως και hip hop στοιχεία, λίγο disco συνοδεία τυμπάνων, ενίοτε και glitch...

O Larry Gus φαίνεται πως ανεβαίνει κι άλλο επίπεδο μ' αυτόν εδώ τον δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει επισήμως στις 20 Αυγούστου. Ως τότε μπορείτε να παραγγείλετε -αν προλάβετε- μία από τις 150 αριθμημένες κόπιες βινυλίου σε μια πολυτελή έκδοση από εδώ, αλλά και να πάρετε μια πρόγευση από το The Night Patrols (A Man Asleep), κομμάτι από το Years Not Living που κυκλοφόρησε και σε single, ενώ μπορείτε να το ακούσετε πιο κάτω.




01. With All Your Eyes Look - 4:27
02. The Night Patrols (A Man Asleep) - 3:28
03. Taxonomies - 2:18
04. The Sun Plagues - 3:15
05. The Eternal and the Ephemeral - 4:21
06. Merely Today - 4:28
07. Pericles - 3:25
08. In Violet Ink (Misprints) - 2:23
09. The Percival Seascapes - 3:57
10. Paths Laid Down - 4:52

No comments: