Tuesday 27 August 2013

new release out now from More Mars Team


Η 11η κυκλοφορία της ελληνικής ανεξάρτητης δισκογραφικής More Mars Team είναι ένα διπλό Split EP cdr σε experimental, techno, leftfield από δύο νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.


Ο Αλέξανδρος Χαρίδης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την μουσική ετικέτα Broken Synths, με την οποία ξεκίνησε να δημιουργεί ηλεκτρονική μουσική από τα σχολικά του χρόνια, ενώ στο Split EP συναντάμε τρία κομμάτια του, τα Τ2, Timewarp, Untitled Track.

Με το project Broken Synths εμφανίστηκε στην εγχώρια δισκογραφική σκηνή το 2009 με ντεμπούτο release το κομμάτι Lament στην αθηναϊκή Ntrop Recordings, ένα leftfield - techno κομμάτι το οποίο δέχτηκε την εγχώρια υποστήριξη από κριτικές και επιπλέον συμπεριλαμβάνεται στην μουσική συλλογή Electronic Athens Three.

Ακολουθούν remixes σε καλλιτέχνες και μπάντες όπως οι Joalz (Αθήνα), Big Robot (Νορβηγία) καθώς και η κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού EP με τίτλο Swell / Piano School το οποίο υποστήριξαν καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι James Holden, Mr.Statik, Leon Segka, Felizol και άλλοι.

Αυτή, το Split EP δηλαδή, είναι επίσης η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του Neon & the Οther Νoble Gases και αποτελείται κυρίως από «μικρές και ασήμαντες αφηγήσεις» οι οποίες ηχογραφήθηκαν στο οικιακό studio του Έλληνα δημιουργού, που πρώτη του δουλειά υπήρξε το Detergent ΕΡ στο 2012 σε techno-driven electronica που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό κασετών. Στο Split συναντάμε τρία κομμάτια του Μιχάλη Πολυμενίδη όπως είναι γνωστός κατά κόσμον ο Neon, τα Chora III, Sunset Vecchio και Catwalk.


Παραπάνω μπορείτε να πάρετε μία πρόγευση της κυκλοφορίας ακούγοντας το Τ2, κομμάτι του Broken Synths και πρώτο από τα έξι κατά σειρά που περιλαμβάνει το Split EP.

Η κυκλοφορία θα βγεί σε 240 αριθμημένα αντίτυπα με 10 συνολικά παραλλαγές των εξωφύλλων. Των γραφιστικών έχει επιμεληθεί η ομάδα της More Mars σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Χαρίδη, ενώ η παραγωγή είναι της Μore Μars Τeam.

No comments: