Monday 5 August 2013

all about Outlook Festival 2013!


Το μεγαλύτερο και κατά πολλούς καλύτερο festival της Ευρώπης, το Outlook Festival 2013 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού στην Κροατία. Πριν λίγο καιρό αναφερθήκαμε εκτενώς στο νεότερο αδερφάκι του, το Dimensions, τώρα ήρθε η ώρα για το πρώτο και πιο γνωστό festival των Βαλκανίων και της Ευρώπης.


Με ένα γιγάντιο line-up όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται πολλά μεγάλα ονόματα της bass / dubstep / garage / drum 'n' bass / dub / reggae / hip hop / beats σκηνής, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία το γνωστό πια φρούριο Punta Christo στα παράλια της Κροατίας, με πολλά και ιδιαίτερα stages, το Outlook Festival 2013 είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα λόγια φυσικά δεν αρκούν ποτέ για να περιγραφεί έστω σε κάποιο βαθμό το μέγεθος και η αξία του συγκεκριμένου φεστιβάλ. Πραγματικά ό,τι αξιόλογο κινείται σήμερα στην μουσική παραγωγή παγκοσμίως πρόκειται να εμφανιστεί στο φετινό Outlook... εκατοντάδες ονόματα, πολλά από τα καλύτερα στον πλανήτη αυτήν την στιγμή.. κι αν και είναι λογικό να τρομάζει κάποιος με τέτοιο τεράστιο line up, είναι σίγουρο πως οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους θα προσφέρουν την απόλυτη μουσική πανδαισία... 

Όπως και τα 12 απίστευτης ποιότητας stages που θα στηθούν εντός και εκτός στο φρούριο Punta Christo σε μία τεράστια δασώδη και πανέμορφη έκταση... Kαι μάλιστα, πέρα από το club stage, όλα τα άλλα είναι σε εξωτερικούς χώρους, σε δάσος, σε αρένα, στην αυλή του κάστρου, στο λιμάνι, στα τείχη επάνω, σε διαδρόμους, σε μεσαιωνικό μπουντρούμι, αλλά και πολλά ξεχωριστά parties που θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε παραλίες αλλά και εν πλω, σε καράβια για ατελείωτες στιγμές χορού και διασκέδασης!


Η μεγαλύτερη μουσική γιορτή στην Ευρώπη λοιπόν, έρχεται από την Πέμπτη 29 Αυγούστου μέχρι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Προλαβαίνετε, ακόμη κι αν δεν το έχετε κανονίσει μέχρι σήμερα, να οργανώσετε το ταξίδι σας για το φετινό Outlook Festival στην Κροατία. Αυτό που χρειάζεστε είναι κάποια χρήματα που μπορεί να φαντάζουν πολλά, ωστόσο για την αξία αυτών που θα ζήσετε μάλλον είναι λίγα. 

Εισιτήρια υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα, καθώς σε πρόσφατη ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται πως παραμένουν απούλητα το 10% των εισιτηρίων. Προσοχή, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. 

Τα εισιτήρια σήμερα τιμώνται προς 165 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε online εδώ, ενώ με αυτό θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα stages τις 5 μέρες του φεστιβάλ. Στην περίπτωση που θέλετε να δείτε και την συναυλία έναρξης του fest με τους θρύλους της reggae T.O.W αλλά και τους Grandmaster Flash, J Rocc στο αρχαίο θέατρο Pula Arena ηλικίας 2000 ετών τότε κοστίζει 183 ευρώ στο σύνολο. Προσοχή, τα εισιτήρια για τα boat parties πωλούνται ξεχωριστά.

Αναφορικά με την διαμονή σας στον χώρο του Οutlook έχετε πολλές δυνατότητες τις οποίες αναλυτικά βλέπετε εδώ. Μπορείτε να κατοχυρώσετε την δική σας θέση camping σε κατάλληλο χώρο με όλες τις προβλεπόμενες ανέσεις υγιεινής περίπου με 10 ευρώ το βράδυ κατ' άτομο, αλλά μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε ή να αγοράσετε από εκεί την σκηνή που θα μείνετε, να νοικιάσετε ένα βαν για τις μετακινήσεις σας, ή να μείνετε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα με την διοργάνωση ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία ή hostels της περιοχής. 

Από κει και πέρα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλκοόλ και το φαγητό θα είναι σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ η Outlook εμπειρία πέρα από το μουσικό κομμάτι, συνδιάζει μπάνια σε ειδυλλιακές παραλίες αλλά και ανεξάντλητες οργανωμένες δραστηριότητες. 

Ας αναφέρουμε όμως ενδεικτικά και κάποια από τα ονόματα του φετινού Outlook Festival που ξεχωρίζουν:

Yasiin Bey (Mos Def) / Capleton / Talib Kweli / Anthony B / Jay Electronica / Alborosie & The Shengen Clan / The Pharcyde / David Rodigan MBE presents Ram Jam / Mala In Cuba (live) / Bonobo (dj set) / Andy C / Rustie / Pharoahe Monch / Joey Bada$$ / Goldie / Goth-Trad / LTJ Bukem / Shy FX / Digital Mystikz – Mala & Coki / Gentleman’s Dub Club / Dusky / Kode 9 / Calyx & Teebee / Hatcha / Pinch / Boddika / Loefah / Task Force / Benji B / DJ EZ / Enei / XXYYXX / Alpha Steppa /  Arp 101 / Author (live) / Biome / Breakage / Commodo / Cooly G / dBridge / DJ Madd / Dub Phizix / Dubkasm / fLako / Gorgon Sound / Iration Steppas / Jay Electronica / Jubei / Kahn / Koreless / Kryptic Minds / Kutmah / Lea Lea / Machinedrum / Mr Scruff / Mungo's Hifi / OBF / Pariah / Radikal Guru & Cian Finn / Romare / Roska / Scratcha DVA / Silkie / Skeptical / Solo Banton / Stand High Patrol / Swindle / Terror Danjah / Vibronics / Zed Bias 

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι μοναδικοί Έλληνες εκπρόσωποι στο line up του φεστιβάλ είναι οι Billy Widz & Jeph1 από την Αθήνα, μουσικοί παραγωγοί και dj's που έχουν φιλοξενήσει πολλά σημαντικά ονόματα της dubstep τα τελευταία χρόνια στις Bigbang βραδιές τους, και μέλη του Paranoise Radio μεταξύ άλλων. Παρακάτω ακούτε το promo mix τους για την φετινή διοργάνωση. enjoy!


No comments: