Monday 26 August 2013

Groundation live this weekend in Greece


Μία από τις πιο σημαντικές reggae μπάντες του πλανήτη αυτήν τη στιγμή και μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικά live. Ο λόγος για τους Groundation που εμφανίζονται αρχικά το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Αθήνα και την επομένη, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο μουσικός οδοστρωτήρας από την Καλιφόρνια, όπως τους έχουν επιτυχημένα χαρακτηρίσει, επιστρέφει στην χώρα μας στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας τους με αφορμή τον τελευταίο δίσκο Building An Ark. Δημιουργήθηκαν το 1998 στην Καλιφόρνια και στα 15 χρόνια που υπάρχουν έχουν κυκλοφορήσει επτά πολύ πετυχημένους δίσκους. Θεωρούνται δικαίως οι Πατέρες της Progressive Reggae και ένα από τα μουσικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Groundation πατάνε στην αυθεντική roots reggae παράδοση αναμειγνύοντας στον ήχο τους στοιχεία jazz, funk αλλά και dub, δημιουργώντας μια άκρως πρωτοποριακή και πρωτότυπη μουσική πρόταση. Τα live τους είναι μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία και ίσως η κύρια αιτία που είναι τόσο αγαπητοί σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, αποκτώντας φανατικό κοινό που τους ακολουθεί στις εμφανίσεις τους.

Οι θρυλικοί Groundation έρχονται για να μας αποδείξουν ότι "Music is the most high"... Ένας ακόμη λόγος για να είστε εκεί ...opening act για την συναυλία της Αθήνας είναι οι Ρόδες United, αλλά και η Αnna Mystic με το δικό της dj set και την συμμετοχή του MC Bredda Ahmed Ali.

Οι Ρόδες United, το συγκρότημα που πάντρεψε το hip hop με την ιδιοσυγκρασία μιας μπάντας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, θα βρεθούν full band επί σκηνής, θα παίξουν τα παλιά αγαπημένα κομμάτια που έκαναν τις Ρόδες θρυλικές στο δεύτερο μισό των '00s, κομμάτια από το Cheap Science και από το project του Νικήτα Κλιντ Moriginal Champ System, αλλά το σημαντικότερο, και νέο υλικό!

Όλα αυτά το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν, στην Αθήνα στον Βοτανικό (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση) μετά τις 21.00. Τα εισιτήρια σε προπώληση από τα Public, Ticket Arena, Cartone κοστίζουν 15 ευρώ, ενώ στην είσοδο την μέρα του live θα τα βρείτε στα 20.

Αναφορικά με το live των Groundation στην Θεσσαλονίκη, αυτό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη στην περιοχή του Στρατοπέδου Κόδρα, συγκεκριμένα στην Αυλή Κυβερνείου (Παλατάκι) με ώρα έναρξης τις 21.00.

Το warm up θα αναλάβουν οι Animanation από την Θεσσαλονίκη. H προπώληση γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Τicket House, Λωτός recordstore, Rover bar, Καφέ Ανατολικό προς 15 ευρώ, ενώ στην είσοδο την μέρα του live θα τα βρείτε στα 20 ευρώ.

No comments: