Wednesday 28 August 2013

Bonobo full live band shows in Greece


Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον αδιαμφισβήτητο πρωτοπόρο του nu downtempo και της fusion, μια ιδιαίτερη μουσική προσωπικότητα που αφήνει βαθιά χαραγμένο το στίγμα της με ό,τι κι αν καταπιαστεί. Στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα έρχεται ο σπουδαίος Bonobo με full live band, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις στην χώρα μας. 

H Bonobo live band αφού καταλάβει την σκηνή με πλήκτρα, drums, electronics, πνευστά και φωνητικά, με τον ίδιο το δημιουργό/dj ως frontman στο μπάσο, θα μας μεταφέρει ό,τι πιο φρέσκο και πρωτοποριακό από fusion, basslines και beats, στα πλαίσια του tour που πραγματοποιεί με πρόσχημα το πρόσφατο album Τhe North Borders.

Μια σχεδόν μοναχική και σιωπηλή φιγούρα ανάμεσα στους ρομαντικούς της Ibiza, o Simon Green aka Bonobo, μουσικός παραγωγός και dj, ξεκίνησε την πορεία του από το Brighton. 

Αμέσως σχεδόν θεωρήθηκε ικανός να φέρει μεγάλες εξελίξεις και αλλαγές στην ηλεκτρονική μουσική γεγονός που επιβεβαίωσε σε κάθε του βήμα με τον πιο εμφατικό τρόπο. 

Μέλος σειράς καλλιτεχνών που αποτελείτο από τους Amon Tobin, DJ Shadow, RJD2 και Blockhead γύρισε τα πάνω κάτω στον κόσμο του sampling στα τέλη των 90′s αφού ένωσαν είδη κι έφτιαξαν χαρμάνια με μουσικές από ολόκληρο τον κόσμο. 

Κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι Terrapin από την Tru Thoughts τον Οκτώβριο του 1999 στην συλλογή της When Shapes Join Together. Το 2001 κυκλοφόρησε, με την ίδια εταιρεία, το πρώτο debut album του με τίτλο Animal Magic. Με το συγκεκριμένο album έγινε ξεκάθαρα ο νέος πιονέρος της downtempo. Γεμάτος downtempo dub, funk και μια τρομερή χρήση του οργάνου sitar, ο δίσκος έγινε τρομερή επιτυχία που κατέκτησε τους κριτικούς και τον τύπο με το εκλεκτικό μιξάρισμα από trip hop, jazz και electronica. 

Την ίδια χρονιά μπήκε στο δυναμικό της Ninja Tune και το 2003 θα κυκλοφορήσει το Dial 'M' For Monkey. Ακολούθησε μια περιοδεία για την στήριξή του, ενώ τSolid Steel της εταιρείας με τον Bonobo να παρουσιάζει το It Came From The SeaΤο 2004 o Bonobo δημιούργησε full band με τραγουδιστή, κιθαρίστα, σαξοφωνίστα, drummer, keyboardist, string section, electronics, ενώ ο ίδιος παίζει κυρίως bass guitar και καθοδηγεί την μπάντα από το κέντρο. Το 2005 συμμετείχε στην σειρά

Το τρίτο album με τίτλο Days Τo Come, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2006 με πρώτο single τo Nightlite και φωνητικά από την Bajka. Γενικότερα οι δουλειές του για την Ninja εξέλιξαν την ευαισθησία του, πρόσφεραν ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και τον βοήθησαν να χτίσει καλύτερα τον χαρακτήρα και την μορφή των live του. Δύο χρόνια αργότερα τα ζωντανά shows για το album έγιναν ντοκυμαντέρ με τίτλο Live Αt Koko

Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το Black Sands LP και δύο χρόνια μετά μάζεψε μερικούς από τους πλέον ανερχόμενους μουσικούς - παραγωγούς του χώρου όπως τους Machinedrum (aka Travis Stewart, ο μισός Sepalcure), Lapalux, Blue Daisy, Cosmin TRG, Floating Points, ARP101, Falty DL, Mark Pritchard, Mike Slott, Duke Dumont και Banks, για το Black Sands Remixed κι αυτό που προέκυψε ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία. 

Στα τέλη του 2012 μπήκε στο studio του στην Νέα Υόρκη προκειμένου να γράψει το 5ο studio album του και το The North Borders έφτασε μέσα στο 2013.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου λοιπόν, ραντεβού στον Βοτανικό στην Αθήνα, Ιερά Οδός 74 με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00 και τα εισιτήρια να τιμώνται στα 23 ευρώ σε προπώληση τα πρώτα 500 και έπειτα στα 27 ευρώ. Το live του Bonobo θα ανοίξει ο Kill Emil με ένα live mpc set.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ο Bonobo με την μπάντα του εμφανίζονται στην Βίλκα στην Θεσσαλονίκη, περιοχή Σφαγεία, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00, τα εισιτήρια σε προπώληση να παίζουν στα 22 ευρώ τα πρώτα 500 και έπειτα στα 25, ενώ θα ανοίξουν οι Broken Tempo και οι Plastic Flowers. 

No comments: