Tuesday 7 May 2013

Nicola Ratti & Giovanni Lami live in Athens


Η κολεκτίβα Φελτ σε συνεργασία με τη Κnot Music παρουσιάζει τους Nicola Ratti και Giovanni Lami από την Ιταλία που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά live στην Ελλάδα αυτήν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στο Knot Gallery (Μιχαλακοπούλου 206 και Πύρρου) στην Αθήνα, ενώ την βραδιά θα ανοίξει ο Sister Overdrive. 

O Nicola Ratti, γεννημένος το 1978 στο Μιλάνο, ξεκίνησε την μουσική του καριέρα σαν κιθαρίστας. Τα τελευταία χρόνια η προσέγγισή του στην μουσική έχει επικεντρωθεί σε ρυθμικούς-αναλογικούς πειραματισμούς και sound installations. 

Αυτήν την περίοδο συνεργάζεται σε διαφορετικά projects με τους Giuseppe Ielasi, Attila Faravelli, Ronin και Fatima Bianchi για την δημιουργία οπτικοακουστικών έργων. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική και η δουλειά του έχει κυκλοφορήσει από τις Αnticipate, Preservation, Die Schachtel, Entrʼacte, Senufo Editions, Megaplomb, Musica Moderna, Boring Machines, Coriolis Sounds και Zymogen. 

Ο Giovanni Lami (Ραβένα, Ιταλία 1978) είναι μουσικός και field recordist, η δουλειά του οποίου πραγματεύεται ηχοτοπία και τα όρια μεταξύ ήχου και οικολογίας. Απόφοιτος Τεχνολογίας Τροφίμων και Φωτογραφίας, ο Τζιοβάνι Λάμι δουλεύει με field recordings και την επεξεργασία σημάτων σε πραγματικό χρόνο τόσο στην μουσική του όσο και στις φωτογραφίες του. Οι άπειροι διαφορετικοί ήχοι που μας περιβάλουν και η επεξεργασία τους αποτελούν την βάση της μεθόδου του μαζί με την μελέτη ήχων παραγμένων από επιφάνειες σε εξωτερικούς χώρους. 

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει συνεργαστεί με τους alineH, Simone Marzocchi, Filippo Aldovini, Zymogen και Enrico Coniglio σε μουσικά projects και έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε διάφορους χώρους τέχνης συμπεριλαμβανομένων των Conservatorio B.Maderna, DalVerme, Mu.Vi.Ment.S. Festival, Fondazione Giorgio Cini και XM24.

Sister Overdrive ονομάζεται το προσωπικό πρότζεκτ του Γιάννη Κοτσώνη. Στην δουλειά του ενσωματώνει ακουστικές και ηλεκτρονικές πηγές, field recordings καθώς και αυτοσχεδιαστικά στοιχεία. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερις σόλο δισκογραφικές κυκλοφορίες: Manichope Sessions στην Post Digital το 2005, Αnnick / Philomela στην Low Impedance το 2009, Retroversion στην Memoryformat το 2010, Honey στην Organised Music From Thessaloniki το 2011. 

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, video dance, multimedia installations και κινηματογράφο. Αυτοσχεδιάζει συχνά με ηλεκτρονικούς και ακουστικούς μουσικούς. Είναι μέλος του αυτοσχεδιαστικού ντούο Acte Vide μαζί με τη Δανάη Στεφάνου.

Ώρα έναρξης στις 20.30 και το αντίτιμο εισόδου στα 8 ευρώ.

No comments: