Wednesday 30 March 2011

sat02/4: High Quality Techno Series 01

Tο ερχόμενο Σάββατο η ομάδα με την επωνυμία Culture One διοργανώνει το πρώτο της event από μία νέα σειρά parties, Ηigh Quality Techno Series, που πρόκειται να γίνουν. Το πρώτο μέρος αυτής, θα λάβει χώρα στο Shelter club στην περιοχή της Βίλκας στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 2 Απριλίου, με μεγάλο φιλοξενούμενο της βραδιάς τον Γερμανό Marko Furstenberg.

Γεννημένος το 1976 στην Thuringia της Γερμανίας, ο Marko Furstenberg δέχτηκε την επιρροή όλων των τάσεων που αναπτύχθηκαν στην μουσική στην χώρα του τις δεκαετίες του '80 και του '90. Όπως ήταν φυσικό για την εποχή εκείνη, ο Μarkο από τις ηλεκτρονικές τάσεις της μουσικές οδηγήθηκε στoν ήχο της techno. Aπό το 1995 ξεκινάει να παίζει σαν dj σε διάφορα bars και clubs, ενώ λίγα χρόνια αργότερα αρχίζει να βγάζει τις πρώτες του παραγωγές σε πολλά και διάφορα labels. Το 2002 με το alias Dolby κυκλοφορεί στην Τhinner τα δύο πρώτα του ep's, Μidnight και Dub Expo. Aπό την επόμενη χρονιά και ως το 2009, βγάζει σαν Marko Furstenberg 7 ακόμη EP's, ένα LP, και μερικά ακόμη 12ιντσα, κυκλοφορίες που έμελλαν να τον κάνουν γνωστό. Χαρακτηριστικό αυτών είναι ότι σχεδόν κάθε μία από αυτές διατέθηκαν μέσω διαφορετικών εταιρειών, όπως A.r.t.less, Εcochord Colour, Ornaments, Rotary-Cocktail, Stadtgruen, Realaudio, Thinner κλπ.

Ακόμη, ο Μarko Furstenberg χρησιμοποίησε για κάποιες κυκλοφορίες του ένα ακόμη alias, πέρα από το ονοματεπώνυμό του και το Dolby. Ως Surphase βγάζει το Norddeutsch EP μέσω της Thinner το 2003 και δύο χρόνια μετά το 12ιντσο Headcrush στην Rotary-Cocktail, ενώ συμμετέχει και σε κάποια ακόμη releases, κυρίως αυτών των δύο labels. Πάντως, το peak παραγωγικότητας και αναγνωρισιμότητας για τον ίδιο ήρθε το 2006, χρονιά όπου πέραν των άλλων μετακόμισε στην πόλη της Λειψίας. Από τότε έχει καταφέρει να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Γερμανούς dj's, και παίζοντας σε clubs, festivals ανά την Ευρώπη τα live sets του που συνδιάζουν κλασσική dub-techno με τις πιο σύγχρονες τάσεις της techno, κέρδισε την αγάπη του κόσμου.

Τον Μarko Furstenberg μπορείτε να τον απολαύσετε στο δικό του live set στο Shelter club το Σάββατο 2/4, μαζί με τους Stelio Koukotzila, R-SR aka Researcher, Jaychromatic, τρία μέλη του Culture One group. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.30 και η είσοδος τιμάται στα 7 ευρώ.

3 comments:

Anonymous said...

full support!

Anonymous said...

ligo sosto dub techno epitelous

Anonymous said...

Welcome again Marco.