Thursday 31 March 2011

Hana and Larry Gus live in Thessaloniki

Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα εγχώρια σχήματα παρουσιάζει σε μία live εμφάνιση την πρώτη του δισκογραφική δουλειά στο κοινό της πόλης του, την Θεσσαλονίκη, την προσεχή Κυριακή 3 Απριλίου. Οι Hana που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την δημιουργία τους κατάφεραν να βρεθούν στο επίκεντρο με τις παραγωγές τους που διέρρευσαν, πριν καν κυκλοφορήσουν, εμφανίζονται στο Residents bar (Στρατηγού Καλλάρη 4Α) με ελεύθερη είσοδο, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα live βραδιά παρέα με τον πάντα ιδιόρρυθμο Larry Gus.

Οι Hana αποτελούνται από το δίδυμο των Θανάση Παπαδόπουλο - Θάνο Μπαντή και ξεκίνησαν να δουλεύουν αυτό το project από το καλοκαίρι του 2010 πατώντας πάνω στις συνθέσεις του πρώτου και χρησιμοποιώντας αναλογικά synths, samplers και sequencers. Τα δύο μέλη του γνωστού και επιτυχημένου σχήματος Good Luck Mr.Gorsky, είναι μέλη της Granny Records και εμφανίζονται είτε μαζί είτε ως one man act. Την Κυριακή πάντως παίζουν μαζί, για να μας παρουσιάσουν τo επικείμενο ντεμπούτο LP τους, του οποίου τα πρώτα δείγματα για όσους πήραν ήδη μία γεύση είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η κυκλοφορία αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην Άνοιξη και βασιζόμενη σε μία ρυθμική και προσιτή για κάθε είδους ακρόαση techno είναι σίγουρο ότι θα κάνει αίσθηση, σε κοινό και παραγωγούς. Λέγεται επίσης ότι τα live τους είναι εντυπωσιακά κι ότι σε καθηλώνουν, ενώ η φήμη τους πριν καλά καλά ξεκινήσουν απλώνεται ακόμη παραπέρα, καθώς στην συλλογή του τεύχους Απριλίου του πασίγνωστου περιοδικού Wire συμπεριλαμβάνεται το κομμάτι τους Tate!

Eκτός από τους Hana, το δικό του live show στο Residents θα παρουσιάσει ένας από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους Έλληνες μουσικούς των τελευταίων ετών. Ο Παναγιώτης Μελίδης ξεκίνησε να γράφει μουσική σαν Larry Gus από το 2006, ανήκει στο δυναμικό της Cast-a-Blast και συνηθίζει να πηγαινοέρχεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε Βέροια, Βαρκελώνη και Ελλάδα. Αρχικά, ήταν το ήμισυ του bass and drums ντούο Ginger που συνδίαζε την punk αισθητική με hip hop beats. Mετέπειτα, ο Larry Gus έγραφε με μεγάλη επιτυχία μουσική για διαφημίσεις, για να εξελίξει σύντομα τον ήχο του και να τον εμπλουτίσει ως ότου έρθει το 2009, ίσως η σημαντικότερη χρονιά για τον ίδιο, όπου έβγαλε δύο πολύ όμορφες κυκλοφορίες στην Cast-a-Blast, το εξαιρετικό album Stitches και το Iasmos. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τη νέα του δουλειά, ενώ για όποιον δεν τον έχει δει σημειώνεται ότι οι live εμφανίσεις του είναι πάντα ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές, γι αυτό οι εν Θεσσαλονίκη διαμένοντες προτιμήστε να είστε εκεί!

No comments: