Friday 11 March 2011

5 New Releases From The Future!

Πολλά καλά και όμορφα πράγματα κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό,η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά με πολλά eps και albums να θέτουν ήδη υποψηφιότητα για τις κυκλοφορίες της χρονιάς. Εδώ θα σας αναφέρω λίγα πράγματα για μερικές μόνο απο τις κυκλοφορίες που μου άρεσαν για τους πρώτους μήνες του 2011.

Blend ft BNC - Disco Vampire ep
[Cast-A-Blast 2011]

Αρχίζουμε με εγχώρια κυκλοφορία και την πρώτη κυκλοφορία της Cast-A-Blast για το νέο έτος. Ο Blend συνεργάζεται με τον mc Bnc στο Disco Vampire ep το oποίο αποτελεί κλασική συνταγή αλλά άκρως διασκεδαστική. Η Cast-A-Blast εγκανιάζει μία νέα σειρά από κυκλοφορίες την Bonafides, και αυτό είναι το πρώτο της δείγμα.Το ep αυτό αποτελεί ένα μείγμα από ήχους Hip-Hop και Dub με τον Bnc να φορτίζει τα vibes για να σκάσει μύτη το βαμπίρ. Το Disco Vampire εμφανίζεται σε 3 διαφορετικά versions και δύο remixes, ένα reggae dubstep mix από τους Βέλγους Turntable Dubbers που πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα θανατηφόρο ep στην δισκογραφική του Dj Shepdog, και ένα καθαρά dancehall ρεμίξ από τον Mr.Benn. Eπίσημη ημέρα κυκλοφορίας 28 μαρτίου και θα μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Βandcamp της Cast-A-Blast αλλά και σε διάφορα ηλεκτρονικά μαγαζιά.Τσεκ και το free track που υπάρχει εδώ στο Bandcamp.

Baron Retif & Conception Perez - Superman ep
[Musique Large 2011]

Την Musique Large την γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ενώ οι κυκλοφορίες της αποτελούν σίγουρα μία ευχάριστη είδηση.Φέτος η Μusique Large του Fulgeance έκλεισε τα τρία χρόνια και η πρώτη της κυκλοφορία για το 2011 είναι από το δίδυμο των Baron Retif & Conception Perez. To Superman ep είναι ένα πολύ καλοκαιρινό ep που περιέχει το τέρμα spacy & cosmic beat Superman ενώ στο δέυτερο κομμάτι τα φωνητικά της Βραζιλιάνας Tita Lima στο Beijos Seus Labios σίγουρα θα σας ταξιδέψουν. Άριστος συνδυασμός εξωτικών synth και μπάσσου με αποτέλεσμα μία jazzy ατμόσφαιρα για το πιο γλυκό σας καλοκαιρινό μεσημερι. Κυκλοφορεί από τις 15 του Φλεβάρη εδώ.

Matthewdavid - International ep
[Brainfeeder 2011]

Ολοκαίνουργια κυκλοφορία και για την Brainfeeder του Flying Lotus. Toν Matthewdavid τον ανακάλυψα πέρυσι όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της σειράς Los Angeles της All City μαζί με τον Take και μπορώ να πώ οτί μου είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι παραγωγές του. Φέτος ο Matthewdavid ετοιμάζει ένα album που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και το πρώτο δείγμα αυτού το πήραμε την Δευτέρα που κυκλοφόρησε μέσω του International ep. To International περιέχει 4 tracks με πολλές αναφορές σε trippy και spacy ήχους μέσα σε ένα κράμα από εκστατικά Beats και κρυστάλλινα vocals. Τον Matthewdavid τον βρίσκουμε να πειραματίζεται πολύ πάνω στους ήχους του και ξεδιπλώνει ένα ταλέντο που σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει στο μέλλον.

Bullion - You Drive Me To Plastic
[Young Turks 2011]

Το περασμένο φθινόπωρο ο Νathan Jenkins όπως είναι το πραγματικό του όνομα έβγαλε έναν δίσκο που ούτε άλμπουμ ήταν ούτε Mixtape, και γενικά ήταν κάτι απροσδιόριστο. Αυτό το ''κάτι'' λοιπόν είχε κυκλοφορήσει από την Young Turks σε one side vinyl και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς ήταν από τα καλύτερα 20 λεπτά μουσικής που πετύχαμε στην περσινή χρονιά. Τώρα ο Bullion έρχεται για να μας χαρίσει αυτό το πολύπλευρο (αντε να το πω mix) σε επίσημη κυκλοφορία πάλι απο την Young Turks. 9 κομμάτια εμπνευσμένα από πάρα πολλά πράγματα όπως η italo-disco, το nu-wave και φυσικά το hip hop έρχονται για να μας δώσουν την πιο σημαντική και καλύτερη δουλειά του Bullion μέχρι σήμερα. Το You Drive me to Plastic είναι στην ουσία το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Bullion και πραγματικά είναι το απόλυτο μπέρδεμα της Leftfield με το Psych Hop και διάφορα άλλα ενώ είναι ένα άλμπουμ που θα σε ικανοποιήσει πλήρως στην ακρόαση αλλά θα πρέπει να το ακούσεις πάνω από μία φορά για να καταλήξεις κάπου. Σίγουρα είναι ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς και τοποθετεί τον Bulliοn στην ελίτ των νέων ταλέντων. Το Υοu Drive Me To Plastic θα κυκλοφορήσει στις 25 Απριλίου αλλά μπορείτε να το ακούσετε από τώρα εδώ...

Actress - Harrier Attk/Gershwin
[Non Plus Recordings 2011]

Mετά το περσινό μπαμ του εκπληκτικού του δίσκου Splazsh ο οποίος μπήκε στις λίστες με τις καλύτερες κυκλοφορίες από πολλά μέσα, ο Actress επιστρέφει μe μία καταπληκτική δουλειά το 12'' Harrier Attk/Gershwin στην Non Plus των Instra:mental. Πάντα πιστός στους ήχους των Drexciya, ο Actress παρουσιάζει δύο tracks από τα οποία το Harrier Attk ξεχωρίζει και σου μένει σκαλωμένο στο μυαλό για πολύ καιρό. Από τα πιο όμορφα synths που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, συνδιασμένα με ένα μοναδικό μπάσο που δεν σε ξεκουφένει, το Harrier Attk μου θύμισε όταν πρωτάκουσα το Μaze από το Splazsh. O Actress ετοιμάζει κι άλλα ωραία πραγματάκια και έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα βγάλει δύο νέα albums στο 2011, ένα για την Honest Jons και ένα για την Non Plus, όπως και κάποια remixes και ep's. Aναμένουμε...

cheers!

1 comment:

Anonymous said...

καλη φαση!!!!!
future edits ;-)