Monday 28 March 2011

Burial - Street Halo EP

Tέσσερα ολόκληρα χρόνια περιμέναμε για μία ολοκληρωμένη κυκλοφοριά από τον Burial. Το ιστορικό μίας εκπληκτικής κυκλοφορίας έχει ως εξής. Πριν από 5 ημέρες το αφεντικό της Hyperdub, ο κύριος Kode9, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Benji B στο BBC Radio 1 και χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter του οτί εκείνη την ημέρα θα έπαιζε για πρώτη φορά στον αέρα 3 ολοκαίνούργια κομμάτια του Burial!

Έτσι λοιπόν, την Πέμπτη 24 Μαρτίου ακούστηκε για πρώτη φορά η τελευταία δουλειά του Burial που κυκλοφορεί από σήμερα μέσω της Hyperdub και μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτί είναι παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον! Το ΕP τιτλοφορείται Street Halo και εκτός από το ομώνυμο κομμάτι, περιλαμβάνει άλλα δύο το NYC και το Stolen Dog.

Το Street Halo ep κυμαίνεται στο κλασικό υπνωτικό ύφος του Burial με τα αιθέρια φωνητικά και περισσότερο από κάθε άλλη φορά παρουσιάζει ένα ώριμο συμπυκνωμένο αποτέλεσμα με το ομώνυμο κομμάτι να είναι αυτό που κάνει την διαφορά χωρίς όμως τα υπόλοιπα tracks να περνάνε απαρατήρητα. Γιά άλλη μία φορά ο Burial συνεχίζει να πλέκει το πέπλο μυστηρίου που περιβάλει την μουσική του και σε αυτήν την περίοδο που η dubstep περνάει σε άλλα επίπεδα και προσπαθεί να αποβάλει από πάνω της την ρετσινιά της βρωμιάς και των wobbles, o Burial επέστρεψε για να αλλάξει και πάλι το τοπίο όπως έχει κάνει στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν θα έχει την ίδια απήχηση και επιρροή που είχε μερικά χρόνια πριν, αλλά τουλάχιστον δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και, μόνο ο χρόνος θα δείξει. Φήμες πάντως για ένα ολόκληρο album από τον Burial μέσα στο 2011 δεν υπάρχουν και ο ίδιος ο Kode9 τα έχωσε λίγο σε αυτούς που διαδίδουν κάτι τέτοιο,anyway εμείς θα ελπίζουμε και ας λέει ότι θέλει. Καλή ακρόαση....




2 comments:

bobobush said...

to burializing esti filosofein..
soulphoria mousikares yo!

Anonymous said...

ta apof8egmata tou bobo me trelenoun.
ahahahahahahahah