Friday 7 May 2010

Pinch (uk) at Paranoise birthday @Block33, 21 May!

Γεννημένος στη Σκωτία, o dj Pinch, μετακόμισε σε ηλικία 6 ετών στην Αγγλία και στα 18 του στο Μπρίστολ (και όχι, δεν είναι τυχάιο το χρώμα) όπου βούτηξε για τα καλά στο βαθύ και πλούσιο αστικό του ήχο πηγαίνοντας τον ένα βήμα (τουλάχιστον) παραπέρα. Πρωτοπόρος τόσο στην εδραίωση όσο και στη μετεξέλιξη του dubstep συνέβαλε όσο ελάχιστοι στη σύμπτυξη του με άλλες dance (κατά βάση techno) κουλτούρες.

Τη σταδιοδρομία του ως dj την ξεκίνησε με garage, minimal και grime sets (την εποχή που τα παραπάνω είδη βρίσκονταν στο απόγειο τους) ενώ το 2004 ξεκίνησε και τις μυθικές πλέον subloaded βραδιές του. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν και τα πρώτα του 12ιντσα. Λιτά, εγκεφαλικά και αρμονικά, χωρίς πολλά wobbles και βαριά μπάσα συστήνοντας έτσι την πορεία εξέλιξης του dubstep ήχου και την αναβίωση της 2step. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει έναν ολοκληρωμένο δίσκο, το εκπληκτικό Underwater danchall, καμιά δεκαριά 12'' και μερικά eps σε labels σταθμούς στο είδος ( Tectonic, Planet mu, Punch drunk κλπ) .

Παράλληλα με το djing και το producing είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tectonic records, ενός από τα σημαντικότερα label της σκηνής παρουσιάζοντας καλλιτέχνες και άλμπουμς μεγαθήρια (Skream, Digital mystic, 2562, Joker, Distance και πολλούς άλλους) .

O dj Pinch θα εμφανισθεί, την Παρασκευή 21 Μαϊου, στον πολυχώρο του Block33 για μία και μοναδική βραδιά στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του Paranoise Radio για τον εορτασμό των δύο χρόνων από τη δημιουργία του. Επίσης, πολυεπίπεδο promo set του θα φιλοξενιθεί στη συχνότητα του σταθμού αύριο Σάββατο 8 του μηνός, στις 22.00 στην ενότητα guest dj section.

If your chest aint rattlin, it aint happnin...
(tectonic's moto)

7 comments:

Anonymous said...

oooooohhhhh!!! pinch re paides? trelo onoma re tha ta spasei o pinch!!!! anipomonw!!
dim

Anonymous said...

Pinchhh !!
hell yeah re!

bobobush said...

ere glentiaaaaa!

bobobush said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

gamw re guys!!!!!!!!!!!!
a big tsiars to paranoize!!!!

Anonymous said...

panikossss trelathikame!!

pavlos/alfapi said...

the time is coming...