Thursday 13 May 2010

Alpha Blondy live in Greece!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα (που, στην πλειοψηφία μας, μέχρι πριν 4-5 χρόνια δεν είχαμε ιδέα του τι εστί reggae πέρα από Bob Marley) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Alpha Blondy ζωντανά για δύο live appearences, αύριο Παρασκευή 14/5 στον Βοτανικό (Ιερά Οδός 72) στην Αθήνα και μεθαύριο Σάββατο 15 Μαϊου στην Βίλκα στην Θεσσαλονίκη. Ο Alpha Blondy θα εμφανιστεί με τους Solar System ενώ το ίδιο βράδυ θα εμφανιστούν στο αίθριο και το club της Βίλκας, Michael Prophet ft. Dub Asante, η Sista Caro, Paranaue, Fundracar και Young Warrior για το after party.

Για τον Alpha Blondy, λίγα πράγματα μπορεί κανείς να πει. Πρόκειται για έναν απ' τους ζωντανούς θρύλους της reggae μουσικής, αφού με σχεδόν 30 χρόνια δισκογραφίας και 17 albums, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι όντως ζωντανός. Αυτό το καλοκαίρι θα συμμετέχει σε μερικά απ' τα μεγαλύτερα festival και πραγματικά είναι μεγάλη ευκαιρία να τον δει κανείς.

Να πούμε και δυο λόγια για τους διοργανωτές One Love Reggae Ideas και One Step Forward. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, να βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και πάνε ένα βήμα παραπάνω. Φαίνεται άλλωστε με τα ονόματα που έχουν φέρει τελευταία (dub incorporation, asian dub foundation, dreadzone, lee scratch perry, max romeo, the congos και άλλους), ότι προσφέρουν επιτέλους κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν (αφού έχουν εξαντληθεί τα πρώτα 500 που κόστιζαν λιγότερο) 30e στην προπώληση (www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr, Ticket House, Metropolis), ενώ στην είσοδο θα κοστίζουν 35e.

No comments: