Monday 10 May 2010

Jahtarian Dubbers Vol.2 / released on April2010

Ένα από τα πλέον επιδραστικά labels της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη, οι Jahtari, κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες την δεύτερη τους συλλογή, Jahtarian Dubbers Vol.2! To netlabel που εδρεύει στην Leipzig της Γερμανίας και έχει ανακαθορίσει την πορεία της σύγχρονης dub/reggae, για άλλη μία φορά παρουσιάζει ένα άκρως ενδιαφέρον compilation με πολύ φρέσκο ήχο που σίγουρα θα σας αρέσει!

Περιλαμβάνει 13 tracks από καλλιτέχνες που ζουν σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένοι άλλωστε οι περισσότεροι jahtarians, ενώ κάποια ονόματα παρουσιάζονται για πρώτη φόρα σε release του συγκεκριμένου label, όπως οι Black Chow και Clause Four. Στο volume 2 λοιπόν, που κυκλοφόρησε 13 μήνες μετά το vol.1, υπάρχουν πολύ ωραία κομμάτια πάντα στην φόρμα αυτού που ονόμασαν οι Disrupt και Rootah, ιδρυτές του label, Digital Laptop Reggae. Mε τις πρώτες ακροάσεις του cd έχω ξεχωρίσει το Wonderland από Black Chow, τον Εl Fata στο ~Ιna the Dancehall, το Coulda Never από τον Solo Banton & Rootah, το Puff that Weed της Soom T και το International Farmer από Pupajim. Το 2ο compilation cd των Jahtari έχει διάρκεια 40 λεπτών και μπορεί να σας αρέσει και περισσότερο από το προηγούμενο. Τσεκάρετε πάντως μία και το εξαιρετικό site τους που παρέχει πολλές πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά τους Jahtari και την μουσική τους, καθώς επίσης θα βρείτε πολλά net releases προς free downloading. Θα βρείτε ακόμη και το θεωρητικό υπόβαθρο με το οποίο δημιουργούν τoν ιδιαίτερο ηλεκτρονικό reggae/dub ήχο τους.

Οι αγαπημένοι μας Jahtari έχουν χιλιακουστεί στον Paranoise αυτά τα 2 χρόνια του σταθμού που συμπληρώνονται αυτόν τον μήνα, και θα μοιραστούμε μαζί σας οh fuckin yeah live στις 21 Μαϊου Jahtari Soundstem στην Θεσσαλονίκη από τον Rootah (de) και τον MC El Fata (uk) στα γεννέθλια του Paranoise στο Block33! Για πρώτη φορά Jahtari Riddim Force εμπειρία στην Θεσσαλονίκη λοιπόν, και νομίζω λίγοι θα το χάσουνε... just enjoy it!

3 comments:

pavlos/alfapi said...

paranoise + jahtari = l. f. e.

archimides said...

heh etsi!

Anonymous said...

teleio neo paidia!!!!! jahtari in thessaloniki!!!! thank you!!!