Friday 14 May 2010

2 Years Paranoise // 2 Stages Block33, 21 May!!!


Δύο χρόνια φρέσκες μουσικές, δύο χρόνια Paranoise Radio! O Paranoise αυτόν τον μήνα μπαίνει στον τρίτο χρόνο ζωής του και ετοιμάζεται να γιορτάσει μαζί με όλους τους φίλους και συνεργάτες του στον πολυχώρο Block33 σε ένα 2 stages event με καλεσμένους πολλούς μουσικούς και μπάντες από το εξωτερικό και την εγχώρια σκηνή. Την Παρασκευή 21 Μαϊου στα γεννέθλια του Paranoise φιλεξενούνται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη δύο από τα πιο σημαντικά ονόματα της Dubstep παγκοσμίως, οι εκφραστές του πιο σύγχρονου και φρέσκου Dub/Reggae ήχου, όπως και κάποιες από τις καλύτερες Ιndie ελληνικές μπάντες, αλλά και ένα ολόφρεσκο Synth Pop duo. Ακόμη τα δίκα τους ξεχωριστά sets θα παρουσιάσουν στο Club του πολυχώρου γνωστοί εγχώριοι dj's και πολλοί παραγωγοί του Paranoise. Στις 21 Μαϊου ο χώρος του Block33 θα είναι αρκετά διαφοροποιημένος, αφού τα γεννέθλια του Paranoise θα πλαισιώσουν έκθεση φωτογραφίας από τον Φωτογραφικό Όμιλο ΑΠΘ, live visuals, interactive installations και άλλες δραστηριότητες. just enjoy it!

DJ Pinch: Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της dubstep σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτοικος της μητρόπολης της dubstep, Bristol. Έχει πολλές συμμετοχές σε μεγάλα fests ανά τον κόσμο (πχ. Sonar, Exit, Synch), ιδρυτής και host των Subloaded series που είχαν ως αποτέλεσμα την εξέλιξη της Dubstep και την ανάδειξη πολλών καλλιτεχνών στην Βρετανία, ενώ ήταν από τους πρώτους που συνέβαλλαν δραστικά στην έξαρσή της μέσω της δισκογραφικής του, Tectonic records, που ανήκει στα πιο σεβαστά labels και περιλαμβάνει κυκλοφορίες από Joker, Skream, Benga, 2562, Peverelist, Loefah κ.ά.

Jahtari Soundsystem: O Rootah είναι ένας εκ των δύο ιδρυτών του πιο επιδραστικού dub label στην Ευρώπη, που δημιούργησε τον πρωτοποριακό ήχο της Digital Laptop Reggae. To label των Jahtari με αφετηρία την Γερμανία γρήγορα εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και σήμερα αποτελείται από πολλά σημαντικά ονόματα της Dub από ολόκληρη την Ευρώπη, Disrupt, Soom T, Bo Marley, Mungo’s Hifi, Volfoniq, Tapes. Tα live τους χαρακτηρίζονται από την μοναδικότητα με την οποία παράγουν τον ήχο τους κι έτσι η εμφάνιση του Rootah στην Θεσσαλονίκη μαζί με έναν από τους γνωστότερους MC’s των Jahtari, El Fata, αναμένεται εκρηκτική και άκρως ενδιαφέρουσα!

Stagga: Ένας καλλιτέχνης από την Ουαλία που έχει συμβάλλει πολύ στην διαμόρφωση της underground σκηνής του Λονδίνου και του Βερολίνου, κάτοικος του οποίου είναι τα τελευταία χρόνια. Έχει σπουδαίο μουσικό παρελθόν καθώς είχε γνωρίσει μεγάλη αναγνώριση με τις Hip hop παραγωγές του με τα τελευταία χρόνια να ασχολείται κυρίως με dubstep και grime. Παράλληλα βοηθάει νέους μουσικούς μέσω των workshops παραγωγής που οργανώνει κατά καιρούς σε Αγγλία και Γερμανία, ενώ οι κυκλοφόρίες του σε δισκογραφικές όπως Rag N' Bone, Robox Neotech, Chrome Kids τον έχουν εγκαθιδρύσει ως έναν από τους πιο διαφορετικούς και αναγνωρίσιμους μουσικούς στην dubstep σκηνή του σήμερα.

Royal Etiquettes: Η τριμελής μπάντα που αποτελούν οι Tony, Αριστοτέλης και Οδυσσέας έχει καταφέρει μέσα σε 2 χρόνια να κεντρίσει άμεσα το ενδιαφέρον του indie κοινού και να αγαπηθεί όσο λίγες. Οι Royal Etiquettes σχηματίστηκαν σαν εσωτερική ανάγκη των τριών με αποκλειστικό γνώμονα την βαθιά αγάπη τους για την μουσική, κάτι το οποίο αποδεικνύουν σε κάθε live τους επί σκηνής με την ατελείωτη ενέργεια και ζωντάνια που μεταδίδουν στον κόσμο. Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται άκρως εκρηκτικά με επιρροές από garage και punk ως indie, ενώ αίσθηση έκανε η πρόσφατη εμφάνισή τους στο Bios στα πλαίσια του Velvet festival.

Mary's Flower Superhead: Mία μπάντα πολύ δυναμική που με την σημαντική συνεισφορά της στην ελληνική indie σκηνή τα τελευταία 10 χρόνια έχει κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου. Ο ήχος τους έχει επιρροές από την πρώιμη American Indie/Post Punk σκηνή, ενώ παράλληλα πειραματίστηκαν αρκετά ωστέ να προσθέσουν groove στοιχεία στα τραγούδια τους. Στο παρελθόν έχουν κάνει support με μεγάλη επιτυχία σε διεθνούς φήμης μπάντες όπως Placebo, Stereo MC's, Madrugada, Erase Erata, Starmarket, Raining Pleasure, Closer και με το πρώτο τους studio album, Sway που μόλις κυκλοφόρησε από την Shift Records, είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να σας απογειώσουν!

Liebe: Ένα σχήμα που υφίσταται εδώ και έναν χρόνο από την Θεσσαλονίκη και το αποτελούν ο Dim και o George, frontman του δημοφιλούς σχήματος Five Star Hotel. Επηρεασμένοι από ακούσματα των 80’s, το μουσικό είδος στο οποίο κινούνται οι Liebe ειναι synth/pop, με τον Dim στα synths να δένει τα indie φωνητικά του George και το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Πριν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους το κομμάτι “Drugs & Models” είναι ήδη επιτυχία σε ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα live τους περιλαμβάνουν και διασκευές από Pet shop boys, Depeche mode, New order και άλλα. Τέλος, έχουν παίξει support σε ονόματα όπως Saint Etienne, Nouvelle Vague και Ladytron.

DJ Sets: Επιπλέον, στα γεννέθλια του Paranoise θα συμμετέχει ο DJ Booker (bdsm*), μέλος των Fulleffekt, Cayetano, Ινφο, o Nuff, δημιουργός μιας από της πιο δραστήριες ομάδες dj's, αυτής των Pony Licks, o Somethink και too many Paranoise DJ's! Tο όλο event θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το δίδυμο των Disphonia που αποτελούν ο Νliam και ο George, μέλη των Funxion από την Αθήνα, που εδώ και 10 χρόνια έχουν πρωτοστατήσει στην δημιουργία της drum'n'bass σκηνής στην Ελλάδα!



STAGE
LIVE:
JAHTARI SOUNDSYSTEM (Rootah & El Fata, de/uk)
ROYAL ETIQUETTES
MARY’S FLOWER SUPERHEAD
LIEBE

DjSETS:
STAGGA (Rag ‘n Bone, Berlin/Cardiff)
DJ BOOKER (Fulleffekt, bdsm*)
PARANOISE DJ’s

CLUB
PINCH (Tectonic, Bristol/uk)
DISPHONIA (Funxion)
NUFF (Pony Licks)
SOMETHINK
TOO MANY PARANOISE DJ’s

OTHER
ANDREAS KARAOULANIS’ installations
VISUALS by KINOMATIK, PIXELS ON SPACE
EXHIBITION by PHOTOGRAPHY CLUB AΠΘ
GRAFFITI ACTIVITY

DOORS OPEN 20.00
TICKETS ON PRESALE:
10eu e-tickets at paranoise.eventbrite.com
12eu at Metropolis
TICKETS ON DOOR:
12eu till 23.00
15eu after 23.00

Με την υποστήριξη των:
Lovelight, Avopolis, Metropolis, ZoltanRadio1, Pony Licks, Otherwise.

6 comments:

mel said...

awesome! love your header its so cool

peterbellandtinkerpan.blogspot.com

Anonymous said...

guys tha ginei xamos stis 21!!!!!! tha nai teleia vradia sigoura! o pinch eidika den xanetai me tipota! mpravo sas!!!

Anonymous said...

this gonna be just perfect! congrats from north!! see you

Anonymous said...

big big up..

margasv said...

:-)
ela na zestainomaste siga siga...
promo vid gia to live stage me tis indie bands, check it here
http://www.youtube.com/watch?v=dXN_b0wBa8k

Anonymous said...

we can't wait anymore!!! o Pinch einai trelos paidia! prosekste ton! :P