Monday 3 June 2013

learn everything about Exit Festival 2013!


Για ακόμα μία φορά μέσα στα 10 καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, το ΕΧΙΤ Festival της Σερβίας επιστρέφει και την φετινή χρονιά με νέες συνεργασίες, αποκλειστικές εμφανίσεις και μία επιπλέον ημέρα στο line up! 


Eίναι η 14η συνεχή χρονιά που το Exit Festival 2013 μας προσκαλεί σε ένα ασταμάτητο πενθήμερο πάρτι με 20 stage, αποκλειστικές εμφανίσεις, δυνατές συνεργασίες και ένα από τα πιο συναρπαστικά line up του φετινού καλοκαιριού! Όλα αυτά από τις 10 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2013, στην πανέμορφη και αχανή τοποθεσία του Petrovaradin Fortress, στο Novi Sad της Σερβίας λίγο έξω από το Βελιγράδι. Let the Exit R:Evolution begin...!

Atoms For Peace, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Diplo, Scuba live, Fatboy Slim, SBTRKT, Camo and Krooked feat. MC Dynamite, The Prodigy,  CeeLo Green,  Bloc Party, Chase & Status &Rage, LX One, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Mathew Johnson, Rudimental live, Dixon & Ame, Seth Troxler, Matador Live, και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το line up ακόμη.



Headliners του φετινού Exit οι πολυαναμενόμενοι Atoms for Peace, το νέο super group του front man των Radiohead,  Thom Yorke, όπου μαζί με τον μπασίστα των Red Hot Chili Peppers, Flea, τον παραγωγό των Radiohead, Nigel Godrich και τον ντράμερ Joey Waronker των Beck/REM, καταλαμβάνουν τo main stage για ένα μουσικό performance που προέκυψε «από την κοινή τους αγάπη για την Afrobeat», κατέληξε να εξερευνά τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής και αναμένεται να συζητιέται για καιρό…

Στο Main stage, χωρητικότητας 35.000 ατόμων, θα βρεθούν και οι πρωτοπόροι του big beat ήχου, The Prodigy με το νέο τους φαντασμαγορικό υπερθέαμα "Warriors Dance", ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ αποκλειστικά και μόνο στο Exit. Στο πλαίσιο του Warriors Dance, το Petrovaradin θα μεταμορφωθεί σε «πεδίο μάχης» με θεματικά art installations, άφθονες sub-low dubstep και D'n'B δονήσεις και με τους ίδιους τους Prodigy να επιλέγουν τους καλλιτέχνες που θα τους συνοδεύσουν επάνω στη σκηνή.

Από το main stage δεν θα λείπουν οι εκρηκτικοί Βρετανοί indie-rockers Bloc Party, ο νονός της gangsta-rap Snoop Dogg με το "alter-ego" του Snoop Lion, ο βασιλιάς του σύγχρονου «μαύρου» ήχου και έτερον ήμισυ των Gnarls Barkley, CeeLo Green και ένας από τους πιο επιδραστικούς και δραστήριους DJs των τελευταίων ετών και «εγκέφαλος» των Major Lazer, Diplo.


Την ίδια στιγμή μέσα στα τείχη -χωρητικότητας 25.000 ατόμων- της φημισμένης Dance Arena, το EXIT R:Evolution, έχει σκοπό να μυήσει τους λάτρεις της «σκληρού» ηλεκτρονικού ήχου στην ιστορία του είδους. Οι οραματιστές Jeff Mills, Mathew Jonson και Gregor Tresher έρχονται αντιμέτωποι με τους ανερχόμενους Pan-Pot και Matador live σε μία «σύγκρουση τιτάνων» ανάμεσα στην ιστορία και την εξέλιξη που χωρίς αμφιβολία θα ταρακουνήσει σύσσωμο τον κόσμο της dance!

Η πρόσφατα βραβευμένη Dance Arena, ως ένα από τα 3 καλύτερα dance venues παγκοσμίως θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον μύθο της EDM, Fatboy Slim, τον no.1 dj του Resident Advisor, που έχει ταράξει τα νερά του House και Techno ιδιώματος διεθνώς, Seth Troxler και τον βραβευμένο με Grammy, ιδρυτικό μέλος των Deep Dish, Dubfire.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνεργασίες του φεστιβάλ, καθώς το EXIT ενώνει για πρώτη φόρα τις δυνάμεις του με την σημαντικότερη ομάδα promoter της bass κουλτούρας διεθνώς, τους UKF.

Παρουσιάζοντας τον θεσμό Χ-Βass Takeover, επιμελούνται το drum 'n' bass σκέλος του φεστιβάλ, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα πιο φρέσκα και ανερχόμενα ονόματα όπως:

Broke'n'£Nglish, Camo & Krooked & Dynamite MC, Chase & Status & Rage, Dismantle & LX One, Feed Me, Redlight, Rudimental live, SBTRKT, Wilkinson & VisionObi που έρχονται να ταράξουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα θεμέλια του μεσαιωνικού κάστρου, υπό τις δονήσεις της dubstep, electro και grime μουσικής, δίνοντας επικές διαστάσεις στο φαινόμενο EXIT R:Evolution 2013.

Στο μεσαιωνικό κάστρο του Νόβι Σαντ, στις όχθες του Δούναβη, με 60.000 περίπου επισκέπτες να φιλοξενούνται στο απέραντο «φεστιβαλικό χωριό» και με την ενέργεια του Exit Village (το κάμπινγκ-meeting point του φεστιβάλ όπου η μουσική δεν σταματά ποτέ), να δίνει το vibe του festival, το ΕΧΙΤ αποτελεί για άλλη μια χρονιά σημείο συνάντησης για ανθρώπους με κοινό όραμα, ένα ασταμάτητο πάρτι με επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο όπου για πέντε ημέρες και νύχτες καταργούνται σύνορα, όρια και φυλές και η μουσική δίνει το σύνθημα για ένα καλύτερο αύριο…

Οι Έλληνες ανήκουν στους τυχερούς της φετινής διοργάνωσης, καθώς το Exit 2013 προσφέρει αποκλειστικά και μόνο για τους κατοίκους της χώρας μας 5ήμερα εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 55 ευρώ για αγορά μέχρι τις 15 Ιουνίου! Για αυτό καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσετε.

Παράλληλα υπάρχουν ταξιδιωτικά πακέτα με 178 ευρώ που περιλαμβάνουν μεταφορά με λεωφορία, το 5ήμερο εισιτήριο για το φεστιβάλ και την διαμονή σε hostel. Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω προσφορές μπορείτε να βρείτε στο ibreak.gr και ticketarena.gr.

No comments: