Wednesday 5 June 2013

7-9/6 Athens Video Art Festival 2013


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, Athens Video Art Festival, πραγματοποιείται και φέτος, για 9η συνεχή χρονιά!

Συγκεκριμένα στις 7, 8 και 9 Ιουνίου το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, θα φιλοξενήσει εκθέσεις, προβολές, εργαστήρια και live acts ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. 

Τα έργα και οι δράσεις του φεστιβάλ τοποθετημένα στον πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου, σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, κλειστούς και υπαίθριους, ζωντανούς και εγκαταλελειμμένους, καλούν τον επισκέπτη να ζήσει την Αθήνα μέσω της τέχνης!

Πρόκειται για μια από τις πιο σπουδαίες διοργανώσεις στον χώρο της τέχνης που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με ένα πολύ πλούσιο και πλήρες πρόγραμμα για τις τρεις ημέρες, για όλες τις ενότητες του μεγάλου αυτού φεστιβάλ, και σε όλους τους χώρους διεξαγωγής. 

Ενότητες Διοργάνωσης

- Προβολές (Video Art, Animation, Συνεργαζόμενα Φεστιβάλ)
- Εκθέσεις (Web Art, Digital Image, Εγκαταστάσεις, Video Εγκαταστάσεις, Applications)
- Παρουσιάσεις / Διαλέξεις (Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Διεθνείς & Εγχώριοι Οργανισμοί)
- Εργαστήρια / Ανοιχτές Συζητήσεις (Λογισμικά, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Νέες Τεχνικές & Τάσεις)
- Live Acts (Συναυλίες, DJ / VJ Sets, Performances)

Χώροι Διεξαγωγής

- Εστία Εμπόρων Ιδρύματος Σαμούρκα (πλ.Θεάτρου 22): installations 
- Βios Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5): Συναυλίες, dj & vj sets, performances, διεθνή φεστιβάλ, animation
- CAMP! (πλ.Κοτζιά): Video art, digital image 
- Booze Cooperativa (Σκουζέ 3): Εργαστήρια / συζητήσεις, παρουσιάσεις, web art, applications 
- Οδός Μιλτιάδου: Υπαίθριες προβολές video art 
- Οδός Σκουζέ: Υπαίθριες προβολές animation 

Επειδή το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι τεράστιο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε ενότητα, σας προτρέπουμε να μπείτε εδώ στο site του Αthens Video Art Festival 2013

Στην ενότητα της μουσικής όμως, θα σταθούμε σε δύο καλλιτέχνες που επισκέπτονται για πρώτη φορά την χώρα μας και αξίζει να τους ακούσετε από κοντά.

Αρχικά, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Bios Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) πρόκειται να εμφανιστεί ο βρετανός μουσικός παραγωγός και dj, Slugabed! Αναμειγνύοντας τόσο κλασσικές όσο και σύγχρονες επιρροές του, από τις απόκεντρες προσεγγίσεις της dubstep και του hip hop, ο Slugabed έχει λάβει εγκωμιαστικά σχόλια για τις πρώτες κυκλοφορίες του στη Ninja Tune από την ημέρα ένταξής του στο label κι εν αναμονή του ντεμπούτου άλμπουμ του.  

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Slugabed ο 23χρονος Greg Feldwick συνθέτει μουσική η οποία είναι σύνθετη, βαθιά και κυρίως χαρακτηριστική. Φιλτράρει την ενέργεια της bass μουσικής μέσα από διαστημικά bleeps και μελωδίες με στόχο να εξερευνήσει σε βάθος την ηλεκτρονική μουσική του σήμερα. Μπορείτε να τον ακούσετε από τις 23.55 μέχρι την 01.15.

Έπειτα, στον ίδιο χώρο Bios Ρομάντσο δηλαδή, την επόμενη μέρα Σάββατο 8 Ιουνίου θα παίξει το δικό του dj set o Ιtal Tek! Ο 25χρονος Alan Myson είναι ο παραγωγός, dj και ιδιοκτήτης record label, Ital Tek. Από το 2007, χρονιά που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη θρυλική δισκογραφική Planet Mu, και το dubstep EP Blood Line έχει εξελιχθεί σε μία ενθουσιώδη και μοναδική φωνή της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.  

Έχοντας χαράξει τη δική του θέση στο ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής δημιουργεί υποβλητικές και πλούσιες μελωδίες με αναφορές στην κλασσική electronica, το hip hop και την techno αναμειγνύοντάς τες σε ένα δικό του στυλ σκληρής αλλά μελωδικής bass μουσικής. Μπορείτε να τον ακούσετε από τις 23.15 μέχρι τις 00.30.


Αthens Video Art Festival 2013 / 7-9 June / be there!

No comments: