Wednesday 4 July 2012

HMSU Broken Balkanz Open Air Summer Festival 2012

Ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά festivals στην ευρύτερη περιοχή μας, στα Βαλκάνια, διεξάγεται και φέτος κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Είναι από τα λίγα θεματικά festivals κι ελάχιστα στο είδος του, από τα πλέον underground επίσης, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι. Όπως θα καταλάβατε πολλοί πρόκειται για την φετινή έκδοση του HMSU Open Air Summer Festival 2012.


Μία γιορτή του Drum 'N' Bass ήχου κατά κύριο λόγο και άλλων συναφών ειδών έπειτα, Dub, Dubstep, Jungle κλπ., με τα πολλά ιδιαίτερά του γνωρίσματα να το κάνουν τόσο ξεχωριστό που το διαφοροποιούν αμέσως απ' οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην Ευρώπη! Σήμα κατατεθέν της διασκέδασης στην γειτονική και πάντα φιλόξενη Βουλγαρία, το φετινό HMSU Βroken Balkanz Open Air Summer Festival έρχεται στο τέλος της άλλης βδομάδας 13-15 Ιουλίου και μας προκαλεί να το επισκεφθούμε.

Άλλωστε αποτελεί καθιερωμένη συνάντηση των νέων από όλες τις Βαλκανικές χώρες εδώ και 12 χρόνια, ενώ κι από την χώρα μας είναι πάρα πολλοί αυτοί που το έχουν ζήσει όλα αυτά τα χρόνια και όλοι μίλησαν για μια ιδιαίτερη εμπειρία. Έτσι κι εμείς σαν Paranoise το προτείνουμε ανεπιφύλακτα και λέμε πως θα εντυπωσιαστείτε. 

Δεν είναι μόνο η συμμετοχή παραγωγών από τις περισσότερες βαλκανικές χώρες και φίλων του Drum 'n' Bass από όλη την Ευρώπη, είναι και το γεγονός ότι είναι non-stop, δηλαδή 40+ ώρες συνεχόμενης μουσικής από το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου στις 16.00 μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 12.00

Είναι και η μαγική τοποθεσία που φιλοξενεί αυτήν την μεγάλη γιορτή... στους πρόποδες του πυκνής βλάστησης καταπράσινου και πανέμορφου Vitosha Mountain πάνω από το χωριό Vladaya μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σόφια. Είναι λοιπόν και το περιβάλλον που σε προδιαθέτει θετικά και οι πολύ ωραίες στιγμές στην free camping area που ζει κανείς παρέα με γείτονες λαούς με την ίδια αγάπη για την μουσική. 

Είναι και το εκπληκτικό ηχοσύστημα, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, αυτό της επίσης βουλγαρικής και διάσημης Clear Sound Company με τα ελκυστικά χειροποίητα θηρία με τα αμέτρητα KW και τον κρυστάλλινο ήχο που βγάζουν. Είναι από μόνος του αυτός πόλος έλξης στο ετήσιο Οpen Air της υπερ-δραστήριας κολλεκτίβας HMSU.

Ας δούμε κάποια ονόματα των οποίων η συμμετοχή ξεχωρίζει στην φετινή διοργάνωση ενώ για το αναλυτικό line up πατήστε εδώ.

Μεγάλοι καλεσμένοι είναι βέβαια οι Τeebee & Calyx από Νορβηγία και Βρετανία αντίστοιχα με το πολυαναμενόμενο 6-decks-set που θα παρουσιάσουν, αλλά και οι Βρετανοί Ιcicle, Erb N Dub, Prolix, oι δικοί μας Disphonia γνώριμοι στο κοινό του festival και μόνιμοι καλεσμένοι εδώ και αρκετά χρόνια, όπως και ο εκ των διοργανωτών Cooh ή Balkansky όπως είναι αλλιώς γνωστός τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά:

ΤEEBEE & CALYX (Subtitles Music, Momentum / Norway, UK)
ICICLE (Shogun Audio / UK)
ERB N DUB (Playaz, Bad Monkey / UK)
PROLIX (Virus, Metalheadz, Ganjatek / UK)
COOH (Ad Noiseam, HMSU, Position Chrome / BG)
DISPHONIA (SOM, Mindtech, M-Atome, Trust In Music / GR)
KINETIC (C4C, Critical, Sinuous / SRB)
FREQAX (Algorythm, Breed, Prspct, Sinuous / ROM)
WORKE (Crew 21, Beatmasters / SRB)
HYPERTECH (D2, Liquid Kitchen / FYR)
ALPAN AYTEKIN (M-Atome, Fall From Cloud / TUR)
DARKO STEPIC (D2, RBMA, Liquid Kitchen / FYR)
PHILLIPE (Confusion, Beat Busters / CRO)
MOCKS (HSMU, Close 2 Death, High Roll / BG)
OGONEK (Metafiziq, Prspct, Future Sickness / BG) 
EXO (HMSU, Mirizma / BG)
KONSPIRATOR (HMSU, High Roll / BG)
.....

Το festival αρχίζει από τις 16.00 την Παρασκευή 13 Ιουλίου ενώ οι πόρτες θα είναι ανοιχτές από το πρωί της ίδιας ημέρας και θα κλείσουν μετά τις 12.00 την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Τα εισιτήρια στην είσοδο κοστίζουν 15 ευρώ ή 30bgn για όλο το festival και 13 ευρώ ή 25bgn για είσοδο το Σάββατο.

Toποθεσία: The Mines στο Νational Park Vitosha - Vladaya, Sofia. be there!

No comments: