Thursday 5 July 2012

*count down for the 2012 Exit Festival!

Ένα από τα καλύτερα και πολυπληθέστερα φεστιβάλ της Ευρώπης πλησιάζει την άλλη βδομάδα λίγο πιο βόρεια από εμάς, στην Σερβία. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους EXIT Festival που λαμβάνει χώρα από την Πέμπτη 12 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 15 στο Novisad, λίγο έξω από το Βελιγράδι, και μας προκαλεί να το επισκεφτούμε. 


Πρόκειται για ένα άρτια οργανωμένο festival, με μία απίστευτη κοσμοσυρροή από κάθε γωνιά της Ευρώπης και απ' όλο τον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, με ένα τεράστιο line-up που καλύπτει τις περισσότερες τάσεις της μουσικής, με 7 stages να φιλοξενούν σπουδαία ονόματα αλλά και ανερχόμενες μπάντες και καλλιτέχνες, με έναν μεγάλο, άνετο και καλά οργανωμένο χώρο για camping, το Exit Village όπως αποκαλείται και όπου μπορείτε να μείνετε από τις 9 Ιουλίου...

Κι επειδή ποτέ δεν είναι αργά, αν δεν το έχετε αποφασίσει ακόμη να ταξιδέψετε ως εκεί σας ενημερώνουμε ότι προλαβαίνετε μέχρι μεθαύριο το βράδυ του Σαββάτου στις 23.59 να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή για τα δεδομένα ενός τέτοιου festival που είναι εκπτωτική μόνο για τους Έλληνες, ως προσφορά των Σέρβων για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, αυτή των 74 ευρώ που ισχύει για όλες τις ημέρες και όλα φυσικά τα live acts. 

Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια σε προπώληση στα TicketHouse σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ιντερνετικά μπορείτε να κλείσετε στο TicketArena.gr, όπου εκτός από την είσοδό σας στο festival μπορείτε να εξασφαλίσετε και την διαμονή σας σε hotel, hostel ή camping αλλά και να κλείσετε συμμετοχή σε κάποια από τις εκδρομές, αεροπορικές και οδικές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανάλογα με το πακέτο που είναι στα μέτρα σας.

Λίγα λόγια για το EXIT Festival τώρα... Φιλοξενείται σε μία τεράστια έκταση στο Petrovaradin Fortress, ιστορικό φρούριο του 18ου αιώνα, δίπλα στον Δούναβη σε μία περιοχή με πολύ πράσινο. 


Το Exit δεν ξεκίνησε σαν ένα επιχειρηματικό πλάνο, αλλά σαν μια ρομαντική ιστορία καθώς είναι αποτέλεσμα προσπάθειας κάποιων φοιτητών που το ξεκίνησαν και το συνέχισαν. Αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, ξεκίνησε από χαμηλά, δεν παρακάλεσε την πολιτική σκηνή αλλά αντιθέτως πήρε θέση για όσα γίνονται. 

Είναι ένα φεστιβάλ που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αντίστοιχα, δεν ήταν ποτέ απρόσωπο. Βέβαια, όλα αυτά είναι απλά το παρασκήνιο. Κι ευτυχώς για εμάς, το προσκήνιο -που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την μουσική- είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.

Δείτε εδώ το 35λεπτο ντοκυμαντέρ The States Of Exit: 


500 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο φετινό Exit. Ο αριθμός ακούγεται ακραίος και δεν μπορούν να σχολιαστούν εκτενώς σε κανένα άρθρο. Απλή αναφορά λοιπόν για αυτά που γουστάρουμε αλλά και κάποια κλασσικά mainstream. 

Σας προτείνουμε τα εξής:

Space Dimension Controller, Erykah Badu, Benjamin Damage & Doc Daneeka, Pariah, LoneAddison Groove, Skream & Sgt.Pokes, Goldie feat.Sp:Mc, Sub Focus, Netsky feat.MC Dynamite, George Fitzgerald, Jimmy Edgar (live a/v), Sigha, Thieves Like Us.

Βέβαια δεν λείπουν και τα μεγάλα ονόματα κάποια από τα οποία έχουν εξελιχθεί αρκετά και άλλα κλασσικά εμπορικά:

Suicidal Tendencies, Plan B, New Order, When Saints Go Machine, Laurent Garnier, Brodinski, Hercules & Love Affair, Azari & III live, Duran Duran, Gossip, Guns N' Roses, Wolfmother, Richie Hawtin, Miss Kittin, Luciano και ένα σωρό ακόμη.

Βιαστείτε όσοι ενδιαφέρεστε και να είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε εκπληκτικές στιγμές!

Ο Paranoise Radio στηρίζει και φέτος την εν λόγω διοργάνωση και μέλη του θα παρεβρεθούν στο 13o Exit Festival για να σας μεταφέρουν με φωτογραφίες και κριτικές όλα τα παραλειπόμενα.

No comments: