Wednesday 25 July 2012

Flying Lotus talks about his forthcoming album


Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή του Pitchfork Music Festival στο Chicago, ο πολυ-αγαπημένος μας Flying Lotus a.k.a. Steve Ellison μίλησε στο περιοδικό Rolling Stone για το επερχόμενο album του Until the Quiet Comes  το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της Warp Records στις 2 Οκτωβρίου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Thom Yorke με το Electric Candyman. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί και πάλι στο παρελθόν,με τον Υorke στα φωνητικά του ''And the world laughs with you'', από το 2010 LP tou Flying Lotus, Cosmogramma.

Εκτός από τον Thom Yorke, στο album συμμετέχουν επίσης και οι Erykah Badu, Thundercat, Niki Randa, και Laura Darlington. 

O Flying Lotus εξομολογείται ότι ακολούθησε μια πιο συγκρατημένη και ώριμη προσέγγιση στο νέο αυτό LP... ''Νιώθω οτι στην τελευταία μου δουλειά επικρατούσε μία απολύτως μαξιμαλιστική νοοτροπία, όμως με αυτό εδώ τώρα διαπιστώνω οτι έρχονται να λάμψουν μεγαλύτερες στιγμές'', σημειώνει.

Αφού λοιπόν μίλησε για το νέο του album, ανέβηκε και κατέκτησε την σκηνή παρέα με τον hypeman του, Azizi Gibson, κάνοντας το υγρό- απ'τη βροχή- πλήθος του Chicago να χτυπιέται με το δυναμικό 40λεπτο set του. Ο ίδιος έχει συνηθίσει να εμφανίζεται σε μικρότερα venues, γνωρίζει όμως πολύ καλά τις απαιτήσεις του κοινού σε ένα φεστιβάλ! ''Η ενέργεια είναι λίγο διαφορετική'' παραδέχεται ''νιώθω πως ο κόσμος θέλει απλά να παρτάρει!''.

Είπε κι άλλα! ''Αισθάνομαι σαν τον παράξενο άνθρωπο μερικές φορές, μουσικά, και αυτό γιατί η μουσική που έχω την τάση να παράγω είναι περισσίοτερο για τα ακουστικά σας. 

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι τα albums... Άν ήταν να κυκλοφορώ κάθε μου mixtape, θα είχα τόσα πολλά. Με το τέλος της μέρας μου αρέσει να κοιτάω τις κυκλοφορίες και να είμαι πραγματικά χαρούμενος για όλες. Γι αυτό το λόγο προτιμώ ο κατάλογός μου να είναι σφιχτός και γεμάτος με πράγματα που πραγματικά πραγματικά αισθάνομαι''.



Εδώ ακούτε ένα καινούριο κομμάτι σε συνεργασία με τον Earl Sweatshirt που προσφέρουν εδώ και λίγες μέρες με τίτλο Between Friends. Όχι, δεν είναι ο Flying Lotus που έχουμε συνηθίσει... αυτός σε 2 μήνες... stay tuned!

No comments: