Sunday 6 November 2011

ΔΔ guest mix on Paranoise

Ο ΔΔ ζει και γράφει μουσική στην Αθήνα. Πρωτοασχολήθηκε με την μουσική σύνθεση στα 12 του χρόνια όταν οι γονείς του χάρισαν ένα drum set για να τον απασχολεί στο σπίτι. Με την βοήθεια του αδερφού του που έπαιζε κιθάρα σχημάτησαν λίγο αργότερα ένα hardcore/punk συγκρότημα που έμελε να είναι το ξεκίνημα στον χώρο της μουσικής για τον ΔΔ. Η συμμετοχή σε πολλά συγκροτήματα εκείνη την εποχή του άνοιξε την όρεξη για να αρχίσει να δημιουργεί μουσική δική του οδηγώντας τον στις πρώτες λούπες που ηχογράφησε ποτέ με την βοήθεια ενός μικροφώνου. Κάπου εκεί αφήνει πίσω του σπουδές και αρχίζει να ασχολείται περισσότερο με την μουσική,επηρεασμένος από καλλιτέχνες όπως Drexciya, Wu-Tang, Aphex Twin, Bone Thugs-n-Harmony ξεκίνησε να φτιάχνει hip hop κυρίως λόγω της ενασχόλησης του με τα drums και της φιλοσοφίας του κολάζ πάνω στην μουσική,μία φιλοσοφία που υιοθετεί μέχρι και σήμερα.


Η μουσική του ΔΔ δεν μπορεί να περιγραφτεί μέσα σε στενά όρια ειδών και παρακλάδιων, ο ΔΔ φτιάχνει μουσική βασισμένη πάνω στον αυτοσχεδιασμό, μουσική δηλαδή που σκαρώνει εκείνη την στιγμή. Από επιθετικό hip hop με λούπες δανεισμένες από τον Wacka Floka Flame,μέχρι bass driven tracks σε στυλ Ramadanman και μελαγχολικά & σκοτεινά beats. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 2009 και από τότε έχει συνοδέψει είτε με dj set είτε live καλλιτέχνες όπως Actress, Lukid, Africa HiTech, Zomby, Addison Groove, Loefah & Oneman. Ο ΔΔ είναι σίγουρα ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής και ένας αγαπημένος παραγωγός εδώ στον Paranoise. H πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Sportex κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο στην αμερικάνικη Pushing Red και περιλαμβάνει το ομώνυμο track και ένα τρομερό ρεμίξ της επίσης αγαπημένης Ikonika, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει το πρότζεκτ Quartz σε συνεργασία με τον Vital Heat από την Αθήνα.


Tο Σάββατο 12/11 ξεκινάνε τα εβδομαδιαία guest mixes που κοσμούν τον Σαββατιάτικο αέρα του Paranoise τα τελευταία χρόνια και σαν πρώτο guest έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον ΔΔ Knobs που μας ετοίμασε ένα σκοτεινό και μοναδικό μιξ που θα βρίσκεται on air στις 20.00. do not miss this one!!

No comments: