Thursday 18 August 2011

Sonarpilot's mix coming up on air

Ένα πολύ ιδιαίτερο όσο και ενδιαφέρον mix φιλοξενείται το προσεχές Σάββατο 20 Αυγούστου στον αέρα του Paranoise Radio. Πρόκειται για το πολύ πρόσφατο mix που έκανε ο Sonarpilot μόλις τον Ιούλιο και με τίτλο Influence Mix vol.1, όντας το πρώτο της σειράς των mixes του Sonarpilot που σκοπό έχουν να δείξουν τις μουσικές επιρροές του στις τέσσερις δεκαετίες τώρα που ασχολείται με την μουσική.

Στο συγκεκριμένο mix του σπουδαίου και αναγνωρισμένου καλλιτέχνη από την Βασιλεία της Ελβετίας, που μάλιστα πριν τρία χρόνια δημιούργησε το δικό του label με την ονομασία Sonarpilot Audio, θα ακούσετε περίεργες μίξεις και συνδιασμούς σε ηλεκτρονικό πάντα ήχο, είτε είναι IDM, είτε Αmbient, είτε Electronica ή Dubstep και Post-dubstep! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό να αποτυπώσει στον βαθμό που είναι αυτό δυνατό τους καλλιτέχνες που επέδρασαν και ενέπνευσαν τον Sonarpilot. Πως γίνεται όμως να ενώνονται ο Brian Eno με τον Scuba, ο Βοwie με τον Lorn, οι Kraftwerk με τον Marcus Intalex, στο ίδιο mix που επίσης μετέχουν κι άλλοι καλλιτέχνες - φορείς του πιο σύγχρονου ήχου, όπως οι Ramadanman και Koreless? Ακούστε το και θα καταλάβετε.

Όσο για τον ίδιο τον Sonarpilot, το ταξίδι του στην μουσική κι η ενασχόληση μαζί της ξεκινάει μετά τα '70s και αφού στην πορεία με το new wave και το punk κάμφθηκαν οι πρώιμες επιδράσεις των pink floyd και του bowie, πήγε σε πιο synth pop μονοπάτια έπειτα για να το γυρίσει στα τέλη της δεκαετίας του '80 σε experimental, αγαπώντας παράλληλα τον brian eno. Έτσι, ήρθε φυσιολογικά η εξέλιξή του σε παραγωγό techno, ambient και experimental ήχων. Το 2008 κάτι αλλάζει μέσα του, και ξαναπιάνει την κιθάρα του απ' την αρχή και γράφει και πάλι μουσική απ' το μηδέν. Πέρσι ήρθε στην κυκλοφορία το πρώτο του album μετά την αναγέννησή του, με τίτλο Mothership, που κέρδισε πολλούς θαυμαστές. Ακολούθησε το Mothership Remixed από τον Ramadanman και τον Simbad, και τώρα τον Ιούνιο του 2011 το νέο του release με τίτλο Flotsam. Ένας καλλιτέχνης που δεν αρκείται σε τίποτα...

Συντονιστείτε το Σάββατο 20/8 βράδυ στις 21.00 και ακούστε το mix του Sonarpilot - Influence Mix vol.1, φυσικά μόνο από τον Paranoise Radio! Mετά τον αέρα, θα ανέβει player με την tracklist για να το ακούτε κι από εδώ. stay tuned!

No comments: